Bu başlıkla ilgili filmlerde yapıldı, kitaplarda yazıldı. Bir insan sevdiği şeyden nasıl soğur ya da vazgeçer diye net cevabını bulanı görmedim ama tabi konunun durumuna ya da kişinin menfaatine göre bu değişir.

İnegölspor´la ilgili son durumda böyle konunun bulunduğu durum kişinin isteğine göre farklılık gösterir fakat kesin bir şey var, İnegölspor son durumunu hiç mi hiç hak etmedi. Tam 6. kez yapılan genel kurul sonrasında başkan bulundu ve buna rağmen azda olsa seveni olan İnegölspor´un konumu insanları endişelendiriyor.

Yeni Başkan Münür Kaner´i önce tebrik edelim. Allah yardımcısı olsun. İşi zordan daha zor, ateşten gömlek giymedi adeta ateşin içine girdi. Yapılacak olan, karınca kararınca herkesin yapabildiğini yapıp gemiyi sezon sonu sağ salim limana yanaştırmak. Diğer Başkan adayı Coşkun Karduz´u da kutlayalım. En azından bu işe istekli ve meraklı olmasından.

Son iki ayda yaşananlar bana göre İnegölspor tarihinde görülmedi, duyulmadı, bundan sonrada umarım yaşanmaz. İnegölspor İnegöl´ün markasıdır, İnegölspor sahipsiz kalmaz lügatlerini dinledik ama şunu söyleyelim, ne markaymışız nede İnegöllü ağa babalarının umurundaymışız. Bu takım bu şehrin ne lokomotifiymiş nede uçağı. Ancak balonmuş ta haberimiz yokmuş. Delege sayısı 400, kongrede 2 aday var, katılım 65 kişi. Nedir buya. Önüne gelen kulübe üye olmuş, adam kulübün yolunu bilmiyor. Aday yapılmış İnegölspor üyelerin umurunda değilse, İnegölspor´unda onları umursamaması lazım. Yıllık aidatları yükseltin, bunları peşin toplayın bakın bakalım kaç tane hakiki üye kalacak. Yeni yönetim bunları dikkate almalı bence.

Gelelim bu süreçte yaşananlara. Cebrail Kemer yönetimi biliyorsunuz 5 gün sürdü. Neden istifa ettiklerini kendisi açıklamadı, kongrede Başkan Münir Kaner O´na yardımcı olmaya çalıştı. Kemer yine siyasi konuşmayla işi bağladı hem kendisinin hem de bu konuyla ilgili alınan arkadaşlarını zora soktu. Sosyal medyada yazılanlar, çizilenlerden dolayı bıraktık demeliydi, denmedi. Adeta yine bu süreçte İnegölspor sosyal ortamlarda masalarda meze yapıldı, listeler havada uçuştu, “ben yaparım, ben İnegölspor´u kimseye bırakmam” diyen para babaları bırakın liste yapmayı kongreye dahi gelmedi. Birisinin ismi bende saklı, “kulübü sahipsiz bırakmam” dedi, sivil toplum örgütünün başında bulunan arkadaş tükürdüğünü yaladı ve ortaya dahi çıkamadı. İlerde aday olursa kayıtları var, açıklarız.

Gelelim Münir Kaner´in adaylık sürecine. Bir kere şunu net söyleyelim, Münir başkan daha iyi bir yönetim olsaydı çıkmazdı, o da İnegölspor´un durumuna dayanamayarak çıktı. Sözümüz yok fakat listede 17 kişilik yönetim kurulu var, fotoğrafın içine giren 6 kişi. Münir Başkan 1999 yılını seninle beraber yaşadık, o dönemde de mali yönden gücü olmayan bir yönetim vardı, işini zorlaştırdılar hatırla! Belediye önünde imza kampanyası ile destek aranılan günleri. Ha yine o dönemde 99 depremi de işin tuzu biberi olmuştu o ayrı konu.

Yine altyapıya transfer ettiğin oyuncuları bir sonraki sezon Hikmet Şahin yönetimi tarafından çılgın rakamla satıldığını da unutmadık. Yani birazda o dönem ceremesini sen çekerken, kaymak bir sonraki yönetime kaldı. Yine kongrede Münir Başkanın icazet sözüne katılmadım. İcazetten bahsedilen yer İnegöl´ün en üst makamı ve bu makamın başına da gelmek için bir dizi vasfın olması gerekir. O makamlar ki kast ettiği belediye herkese olduğu gibi İnegölspor´a da her zaman lazım. Yine bu saatten sonra bu işle ilgili art niyetli ya da menfaati olan insanlar daha da ortaya çıkacaktır, fitne fücur ile işten faydalanma yoluna gireceklerdir. Mali duruma göre hareket edip ayaklarımızı yorgana göre uzatmaktan başka çaremiz yok gibi.

Birde bu sosyal medya ulemaları var, her şeyi çok bilirler. Rumuz batan güneş ile yazmadıkları, çizmedikleri kalmaz, ara sırada canlı yayınla değerli fikirlerini ortaya atarlar. Seni severim Münir Başkan. Aman bu konuya dikkat et.

Son olarak kongre sonrası konuştuğumuz bu işle ilgili kim varsa herkeste karamsarlık olduğunu gördüm. Fakat artık bunları kenara bırakma zamanı. Çözüm varsa söylenmeli yoksa suyu bulandırmaya hiç gerek yok. Her gelen yönetim iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu işin olmasa olmazı para. Para bu yoksa işlerin olma şansı zor. Allahü Teala´nın para listesinde adımız yok. Olsa ben başkan olurdum diyorum ama o da olmayınca olana destek olmaktan başka ne çare var artık nede zaman. Ama söylediğim gibi Münir Kaner ve yönetimin oradan para gelmedi, buradan verilen sözler tutulmadı söylemlerine girmeden yapabileceklerini ortaya koymalı ve önlerine bakmalılar.

Yineliyorum; kimse uçak gibi bir takım beklentisine girmeden elinden geldiğince destek olmalı. Çünkü bu sezon böyle olacak yapacak bir şey yok…