Önceki gün parti binasında düzenlenen toplantıya DP İl Başkanı Çağrı Kaplan, yönetim kurulu üyeleri, DP Mudanya Belediye Başkan Adayı Erkan Can ve parti üyeleri katıldı.

GENEL MERKEZ İTTİFAK İSTEMEDİ

Toplantının açış konuşmasını yapan DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Süreç içerisinde Demokrat Parti başından sonuna kadar ittifak görüşmelerinde kayıtsız şartsız görüştü. Fakat Demokrat Parti Genel Başkanımız, Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal ve Genel İdare Kurulunun kesin almış olduğu kararla Demokrat Parti İnegöl dahil olmak üzere, Türkiye’nin hiçbir ilinde ve ilçesinde, hiçbir ittifakta olmayacağı yazılı ve sözlü olarak başta İl Başkanım olmak üzere sonra bizlere tebliğ edildi. Biz ittifak görüşmelerinde sonuna kadar nezaketen görüşmelerde bulunduk ve en son noktada Ankara’dan yaptığımız istişare ile çatı Demokrat Parti olursa müsaade edebileceklerini görüşünü aldık ve bu teklifi bizde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ve İYİ Parti İlçe Başkanına götürdük. Onlarda o şekilde olmayacağını belirttiler. Bizde ittifak görüşmelerine son verdik. Çünkü son vermek zorundaydık. Demokrat Parti diğer siyasi partiler gibi Ankara’ya bağlı, Genel Başkanı, Genel İdare Kurulu olan Türkiye’nin en köklü siyasi partilerinden biridir. Derneklerin bile federasyonu var. Biz de İnegöl ilçe teşkilatı olarak kesinlikle kendi başımıza hareket edemezdik. Başta il başkanımıza, genel başkanımıza raporları her görüşmede vermiştik. Bu neticede dün İYİ Parti millet ittifakı adayını açıkladı. Bizde bugün bir program düzenledik. Programımızda bizim zaten daha evvel açıkladığımız iki aday adayımız vardı. Bununla birlikte bir aday adayımız daha oldu. Hem bu akşam onu tanıtıp, hem de partimize katılım töreni ve gençlik kolları başkanlığı bünyesini de harekete geçirdik. Bu arkadaşlarımızı da hem il başkanımıza tanıştırıp, hem de faaliyet belgelerini isteyeceğiz. İnegöl’de daha önce parti büyüklerimiz ve eski yöneticilerimizle yaptığımız toplantıda, herkes ittifak olursa İnegöl’de Demokrat Partide yerel yönetimlerde belediye meclisi olur veya ne seçilecekse bir görevli olur diye düşündük. Bizde belki o düşüncedeydik ama tabi dediğimiz gibi partili büyüklerimiz, Genel Başkanımız, Genel İdare Kurulumuz neticede bu kararı verdi ve bizlere tebliğ etti. Bizde karara uyarak İnegöl’de üç aday adaylarımızdan, hukukçu, aynı zamanda iş adamı, partimizde de yöneticilik yapmış daha evvel de belediye meclis üyesi adayı olmuş Aydın Savaş’ı Demokrat Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı olarak il başkanımıza ve genel merkezimize önerdik. Daha sonra Genel Başkanımızın da katılacağı daha kalabalık ve daha coşkulu bir törende Belediye Başkan Adayımızı kamuoyuna tanıtacağız” dedi.

İSPAT ETMEYEN MÜFTERİDİR

İttifakta yer almamalarıyla ilgili bir takım söylentiler çıkarıldığını belirten Balakuş, “Bizim ittifaktan çıkmamızın sebebi; ben ve arkadaşlarımın üst sıralardan yer istediğimiz için olduğu, bunun için ittifakı bozduğumuz dedikodusu yapılıyormuş. Bizde buradan diyoruz ki, bu işin muhataplarına sorulmak sureti ile bunu ispat etmeyen müfteridir, şerefsizdir. Buyurun aha meydan, işte peşrev” diye konuştu.

Balakuş, “Önümüzdeki süreçte bizim kamuoyuna ricamız, gönüllerinde ittifak adayı olabilir. İnegöl’de bu çok çalkantılı bir süreç oldu. Demokrat Partinin kendi ev sahibinin adayı varken, kendi teşkilatı aday çıkarmışken, kendi ekibi yola çıkmışken, hepsinin tekrar desteklerini istiyorum ve oylarını belki verebilirler. Ben kesinlikle millet ittifakında çalışacaklarını ummuyorum. Bizleri destekleyeceklerini ve bizlerle beraber çalışacaklarını umuyorum. Demokrat Parti bir bütün şeklinde eski yöneticisi, yeni yöneticisi, belediye başkanları, ilçe başkanları, ilçe yöneticileriyle beraber bu işin üstesinden de gelecektir. Çünkü Türkiye’de gündemde ve yerel gündemlerde 146 belediye başkanı demokrat partiye geçerek, demokrat partiden de aday olmuştur. Bunda büyük ilçeler de vardır. Güney Doğu Anadolu da, Ege de, Marmara da. Bunları da zaten genel merkez bülteninden, genel başkanımızın açıklamalarında da görüyoruz. Sözlerime genel başkanımızın bir sözüyle sonlandırmak istiyorum; yolu doğru olanların, görünmez orduları vardır. İnşallah biz de Genel Başkanımızın liderliğinde İnegöl’de Demokrat Partiyi hak ettiği yere taşıyacağız. Katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim” dedi.

DP İnegöl İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına atanan Hakan Çiftçi’nin rozetini takan DP İl Başkanı Çağrı Kaplan ise, “Bu süreçte sayın Aydın Savaş, Ertuğrul Anıl ve Ercan Erçetin beye ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Böyle zor bir konjektürde, siyasi dönemde aday olma cesaretini göstermişlerdir. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gençlik Kolu Başkanımıza bu yolda başarılar diliyorum. Her zaman yardımcısıyız. Allah yardımcısı olsun, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim