AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel beraberindeki İnegöllü mobilyacılar ile birlikte Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ı makamında ziyaret ettiler.

AMİP (Avrupa Mobilya İhracat Merkezi) Yönetim kurulu Haluk Özbek, Hüseyin Özdemir ve Metin Baydar, Almanya'da hayata geçirmeyi hedefledikleri büyük projeyle ilgili Ticaret Bakanı ile görüştüler.

Konuyla alakalı açıklama yapan Avrupa Mobilya İhracat Merkezi proje kurucu üyesi Haluk Özbek, “Bilindiği üzere Avrupa Mobilya İhracat Merkezimizi Almanya- Köln’de yapacağız. Projenin 3 kurucu üyesi bulunuyor. Haluk Özbek Saloni Mobilya, Metin Baydar Lenova Mobilya ve Hüseyin Özdemir Tetri Mobilya. 4 veya 6 kurucu ortak girişimcinin yanı sıra devletimizin teşvik ve destekleri ile Almanya’da bir Türk mobilyası ihracat üssü açmak istiyoruz. Ülkemizin kurumsal mobilya üreticileri ve markaları için farklı büyüklüklerde metrekareler içeren sunum mağazaları olacak. Toplam 100 adet, 86 bin metrekare. İhracat odaklı faaliyet gösterecek çalışma ofisleri 32 adet, 14 bin metrekare. 5 yıldızlı otel 120 oda, 200 yatak kapasiteli. Yardımcı üniteler, sosyal donatı alanları, ülkemiz kültürünün tanıtımının yapılacağı etkinlik mecraları. Proje amacı; Avrupa pazarında Türk mobilyasının rekabet gücünü ve ihracat potansiyeli fırsatını zirveye taşımak” dedi.

Özbek, “Büyük ekonomisi olan İnegöl’ümüzün cari açığı olmayan yani ihracatı ithalatından fazla olan nadir şehirlerden olmasının tek sebebi İnegöl’deki mobilya sektörünün ihracat satışlarıdır. İnegöl 2018 yılı dış ticaret hacmi 1 milyar 275 Milyon USD. 2018 yılı ihracatı 956 Milyon USD, ithalatı 319 Milyon USD. Mobilya üretimi teknolojinin yanında sanatsal değer taşıması itibariyle stratejik bir sektör olarak ön plana çıkmaktadır. Yine mobilya sektörünün istihdam dostu olması işsizlik problemi için iyi bir çözümdür. Biz Türk mobilya üreticileri olarak 50 milyar Dolarlık mobilya ihracatına talibiz. Mobilya üreticilerimiz için yılın 365 günü sürekli fuar alanı stratejisiyle 2012 yılında başlayıp 2015 yılında İnegöl’de hayata geçirdiğimiz 225 bin m2 kapalı alanlı Mobiliyum projemizdeki başarımız Avrupa Mobilya İhracat Merkezi projemizin hayata geçirilmesinde bizlere çokça fayda sağlayacaktır. Ülkemizi yurtdışında kalıcı olarak temsil edecek ve milyarlarca dolarlık ihracata katkı sağlayacak bu projemizde devletimizin yanımızda olması, maddi ve manevi olarak bizlere destek olması, bu projemizin bir an önce hayata geçmesini ve bir an evvel ülkemiz için değer ve zenginlik üretmesini sağlayacaktır. Bizleri önemseyip projemizi dikkate aldığınız için sonsuz şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim