Geçtiğimiz günlerde Ege ve Marmara bölgelerinde yaşanan depremlerin ardından gözler İnegöl’deki çürük binalara çevrildi. Deprem riski yüksek yerlerin başında gelen İnegöl’deki Hükümet Konağı, deprem testini geçmemesine rağmen yıllardır bu şekilde hizmet veriyor. Birçok kurumu bünyesinde bulunduran ve yüzlerce personelin görev yaptığı binaya, her gün binlerce vatandaş işlem yapmak için girip çıkıyor. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü’nün de makamının bulunduğu binada yaşanabilecek olası bir facia, herkesi derinden üzer.

1988 yılında yapılan ve Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tapu Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Tüketici Hakem Heyeti gibi kurumların bulunduğu Hükümet Konağı’na 2011 yılında depreme dayanıklılık testi yapıldı.

Yapılan testler sonucunda yıllardır hizmet veren Hükümet Konağı, depreme dayanıksız çıktı. Bina, deprem testinden geçmemesi rağmen yıllardır kullanılıyor. Binanın yıkılması yada boşaltılmasıyla alakalı hiçbir adım atılmazken; binada çalışan personel diken üstünde. Günde binlerce insanın girip çıktığı bina, deprem testinden geçmemesine rağmen yıllardır bu şekilde hizmet veriyor.

Yaşanan onlarca depremden ders çıkartılmazken; yıllar geçmesine rağmen çürük Hükümet Konağıyla alakalı hiçbir önlem alınmadı. Bu depremlerden ders alınmadığı ortaya koyarken; yıllarca ilçe halkına deprem testinden geçmeyen binada hizmet veriliyor. Türkiye genelinde deprem testinden geçmeyen Hükümet Konakları boşaltılarak yıkılırken; Kaymakamın da bulunduğu binayla alakalı hiçbir çalışma yapılmaması dikkat çekiyor. Yeni binanın yapılması için Kaymakam başta olmak üzere kimsenin elini taşın altına koymaması ise düşündürüyor.

İNEGÖL FAY ÜSTÜNDE

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün kurumsal web sitesinde yayınlanan fay hatları haritasında Bursa Merkez’den başlayan fay hattının İnegöl’de 12 yerleşim yerinden geçtiği gözükmekte.

İNEGÖL’DE 12 YERLEŞİM YERİNDEN GEÇMEKTE

Bursa Yiğitali bölgesinde başlayan Bursa Fay Hattı sırasıyla Fidyekızık,  Cumalikızık , Salahat , Alaçam , Sayfiye , Babasultan , Yeniceköy , Esenköy , Edebey , Cerrah , Hocaköy , İsaören , Deydinler , Ortaköy , Hamamlı, Aşağıballık , Kınık bölgelerinden geçmekte.

Editör: TE Bilişim