İnegöl-Yenişehir yolu üzerinde bariyerlerin olmaması tehlike arz ediyor. Yol üzerinde meydana gelebilecek bir kaza da araçların baraj göletine uçabileceğini söyleyen vatandaşlar, biran önce yolun iki şeridine de bariyerlerin yapılmasını istiyor.

TEDBİR İÇİN İLLA ÖLMEK Mİ LAZIM?

İnegöl-Yenişehir yolu üzerinde yapılan yol genişletme çalışmalarının ardından Alanyurt-Hamzabey yolu üzerinde baraj göletinin bulunduğu alanda bariyer olmamasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Özellikle virajların olduğu noktalarda bariyer olmaması herhangi bir kaza anından araçların baraj göletine düşmesine sebep olacağını belirten vatandaşlar, “İlla bir can kaybının olması mı bekleniyor? Yaşanacak herhangi bir kaza da araçların göleti düşmeme ihtimali yok. Yol üzerinde güvenlik önlemi alınmamış. Hem Yenişehir’e gidiş istikametinde hem de dönüş istikametinde bariyerlerin olması gerekiyor. Yol üzerinde virajlar var. Herhangi bir direksiyon hakimiyetinin kaybolmasında araçların gölete düşmesini engelleyecek bir tedbir alınmamış. Bu yolu her gün yüzlerce araç kullanıyor. Aynı zamanda 2. OSB’ye bu yoldan gidiliyor. Birçok servis aracı da bu güzergahı kullanıyor. Allah korusun bir servis aracı gölete düşerse, kaç kişi hayatını kaybeder? Buraya bariyer konulması çok mu zor? Göletin derinliği neredeyse 15-20 metre. Buraya herhangi bir aracın düşmesinde kurtulma ihtimali hiç yok. Karşılıklı olarak 2-3 kilometrelik bir bariyerin buraya konulması şart. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulması gerekiyor” dediler.

BARİYER İSTİYORUZ

Hamzabey Mahallesi Muhtarı Sadullah Arda, “Yol genişletme çalışmaları oldu ama gereken tedbir alınmadı. Yolların kıyılarında bariyerler yok. Her an tehlike arz ediyor. Organizenin çıkışında aşağısı göl. Orda bir sıkıntı var. Birde organizeden dönüş ve bizim köyden çıkış tabelamız yok. Onları da istiyoruz. Aynı zamanda da barajın etrafına arabaların güvenliği için bariyer istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim