Ağrı Gürbulak’ta doğalgaz boru hattı arızası nedeniyle Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacak. Elektrik arz talep dengesinin sağlanması amacıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır.
İNEGÖL’DE DE KESİLECEK
İnegöl’de bulunan 3 OSB’de de elektrik kesintisi uygulanacak. İnegöl’de bulunan OSB’lerde ki 600 firma dönüşümlü olarak elektrik kullanmayacak.
1.OSB ÜYELERİNE MESAJ ATTI
Öte yandan 1.OSB yönetiminin, 1.OSB’de faaliyette olan ve yüksek elektrik tüketen firmalara mesaj ile bilgilendirme yaptığı öğrenildi.
%10’DAN FAZLA KULLANAMAYACAKLAR
Pazartesi,Salı ve Çarşamba günleri kullandıkları enerjinin %10’nundan fazlasını kullanamayacaklar. 
BURSA’DA Ki OSB’LERDE DE KESİNTİ OLACAK
Bursa’da bulunan OSB’lerde de kesinti olacağı duyuruldu. OSB yönetimlerinin üyelerine mesaj gönderdiği öğrenildi.
TEİAŞ AÇIKLAMA YAPTI
TEİAŞ Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından 21 Ocak 2022 tarihinde internet sitesinde yapmış olduğu duyuruda “Ağrı ili Gürbulak ilçesi doğalgaz boru hattı arızası nedeniyle Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır.” bilgisi bulunmaktadır.
22.01.2022 günü saat  13:45‘te Kuzeybatı Anadolu (Sakarya) Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü tarafından sözlü olarak telefon ile verilen şifahi bildirime istinaden; 24.01.2022     Pazartesi      00:00-24:00 arası (24 saat), 25.01.2022     Salı        00:00-24:00 arası (24 saat), 26.01.2022     Çarşamba     00:00-24:00 arası (24 saat) olmak üzere tüm OSB firmalarında toplam 72 saat elektrik kısıntı/kesintisi yapılacağı ifade edilmiştir. Elektrik enerjisinin kullanımında bildirime uyulmaması halinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü Milli Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı Kuzeybatı Anadolu (Sakarya) Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü tarafından enerji kesintisi uygulanacağı ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından OSB’ye cezai yaptırım uygulanabileceği bildirilmiştir. Kısıntı/kesinti süreleri içerisinde firmanızın aydınlatma ve güvenlik hizmetlerinin karşılanabilmesi için firmanızı besleyen hatta enerji olacaktır. Ancak elektriğin üretim amaçlı kullanılması durumunda firmanızın bağlı olduğu hattın enerjisi kesilecek olup aynı hattan enerji alan diğer firmaların mağduriyetine neden olunacak ve kesinti süresi boyunca tekrar elektrik verilmeyecektir. Bu nedenle oluşacak her türlü kayıp ve hasardan kurala uymayan işletmeler mesul olacaktır. Kesinti zamanları ve sürelerinde değişiklik olması durumunda ayrıca bilgilendirme yapılacağını bilgilerinize sunar, gereğini önemle rica ederiz.

Editör: TE Bilişim