Çin’de başlayan ve kısa sürede birçok ülkeye yayılan Coronavirus, binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Virüsün etkisi tazeliğini korurken, Çin’den sonra, İtalya’da düzenlenecek olan Mobilya Fuarının ertelendiğine yönelik söylentiler kısa sürede İnegöl’de yayıldı. Turizm şirketleri ve ön kayıt yaptıran mobilya firmaları resmi makamlardan haber almak için telefonlarına sarıldı.
Dünyanın en popüler mobilya fuarı olarak bilinen Milano şehrinde ki İ-Saloni Fuarının ertelendiğine yönelik söylentiler İnegöl’de tedirginliğe yol açtı.
İnegöl’den turizm şirketleri ve bireysel olarak yaklaşık bine yakın mobilyacının ziyaretçi olarak katılacağı fuar için tüm gözler İtalya’ya çevrildi.
Corona virüsünün İtalya’da yayılması üzerine birçok organizasyon iptal edildi. Aylar öncesinden İtalya’ya ziyaretçi götürmek için çalışma yapan turizm şirketlerinde tedirgin bekleyiş sürüyor.
İnegöl’den bir turizm şirketi özel uçakla, 3 firma ise İstanbul’dan yüzlerce İnegöllüyü fuara götürmeye hazırlanıyordu. Çok sayıda İnegöllü işadamının ise bireysel katılım sağlamak için uçak biletlerini satın aldığı ve otellerle anlaşma yaptığı öğrenildi.


RESMİ AÇIKLAMA YOK
Geçtiğimiz günlerde İtalya'da Milano'nun 60 kilometre Güneydoğusunda bulunan 15 bin 800 nüfusa sahip Codogno kentinde 6 İtalya vatandaşında Corona virüsü tespit edilmesi üzerine kent karantinaya alınmıştı.
Yine Reuters haber ajansı İtalya genelinde toplam 58 vaka görüldüğünü öne sürerken, salgının Milano kentine çok yakın olduğunu öne sürmüştü.
Milano merkezde henüz virüs tespit edilmezken, resmi makamlardan şu ana kadar fuarla ilgili açıklama gelmedi.
21-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan fuar, dünyanın en prestijli fuarları arasında gösteriliyor. İtalyan hükümetinin fuarın yapılabilmesi için ciddi bir gayret sarf ettiği öğrenilirken, fuarın ileri bir tarihe ertelenmesinin de masada olduğu bilgisine ulaştı. 
Fuarı Türkiye başta olmak üzere on’larca ülkeden yaklaşık 1 milyon kişi takip ediyor.

Editör: TE Bilişim