İnegöl Belediyesi meclisi, 2021 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında 18 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda faaliyet gösteren belediye kiracısı esnafların, 3 aylık kira ücretleri ötelendi.
DESTEK VERECEĞİZ
İnegölspor’lu futbolcularla meclis toplantısı başında canlı bağlantıyla görüşen Başkan Alper Taban, “İnegölspor şehrimizin bir değeri. Her maçta heyecanımız artıyor. Takımımızı, bir üst ligde ve süper ligde olmasını canı gönülden istiyorum. Prim konusunda da gerekli desteği vereceğiz” dedi.
AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
2020 yılında bütçenin yüzde 40’ının yatırıma dönüştürdüklerini aktaran Taban, “Şehrimizde vakaların düşmesi sevindirici. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hizmetlerimizde bize destek verdiğinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Hafta için olduğu gibi sokak kısıtlamasında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında hedeflerimizi gerçekleştirmek için gayretle çalışacağız.” dedi.
DEPREM ÇALIŞMASI TALEBİ
İYİ Partili üye Dursun Öztürkoğlu, “AFET sonrası arama kurtarma ekiplerinin işbirliği içerisinde olduğunu gördük. Olası bir deprem olmadan, ilçemizde riskli yapıların belirlenip, vatandaşların uyarılması konusunda bir çalışma yapılmasını talep ediyorum” dedi.
Cevap veren Başkan Taban ise, “Bu konu önemli. İlgili müdürlüklerimizin üzerinden çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor. Riskli yapınız vardır diye vatandaşa bilgilendirme yapmamız lazım” dedi.
KİRALAR ERTELENDİ
Ocak, Şubat ve Mart ayları kiralarının ertelenmesi ve 3 ayın da sözleşmeye eklenmesi konusunda bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Pandemi sürecinden etkilenen meslek gruplarının kiralarının alınmamasıyla ilgili bir süreç vardı. Aynı zaman içinde bizde kiraların 3 ay ertelenmesi konusunda karar almıştık. 3 ayı kapsayan bir çalışma var.” Dedi.
Söz alan İYİ Partili İsmail Karaman ise, vatandaşa bir faydasının olmayacağını aktardı. 
Cevap veren Başkan Taban, “Kullandığımız bütçeler milletin bütçesi. İmkanları şartları gözden geçirerek hareket etmek durumundayız. Biz esnafımızın yıl boyu yanındayız. Destek verme noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 570 kiracımızdan, 108’inin kirası 3 ay ertelenmişti. Faaliyet gösterenlerden zaten gerekli ücreti alıyoruz. Sadece pandemi sürecinde 15 bin vatandaşımıza yardım elimizi uzattık. ” Dedi.
Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, işyerleri kapalı olan esnaflar ve çalışanlarına destek sağlanması gerektiğini söyledi. 
Madde oy birliği ile kabul edildi.
BAYAN ZABITA OLSUN
Söz alan CHP’li üye Erkan Dönmez, belediyeye bayan Zabıta saha memuru alınması gerektiğini söyledi. 
Cevap veren Başkan Taban, belediye içinde çalışan zabıta personeli olduğunu, fakat sahada olmadığını belirterek, gerekli bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.
Yapılan denetleme komisyonuna Abdullah Akşeker, Yunus Keser, Kemal Kaya, Regaip Korkmaz ve Mevlüt Akbay seçildi.

Editör: TE Bilişim