İnegöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından iki günlük pusunun ardından Organize Sanayi Bölgesindeki metruk bir fabrika binasında 95 kilo toz ve kubar esrar ile birlikte yakalanan iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Bursa ve çevresinde piyasaya sürülmek istenen toz ve kubar esrar, Güneydoğu illerinden hurçlara sarılarak getirilip, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan eski bir fabrika binasının zemin katında oluşturulan özel bölmelerde gizlendi. Terk edilmiş fabrika binasına giriş çıkışlar yapılması dikkat çekerken, yapılan ihbar üzerine İnegöl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri fabrika binasına gözetim altına aldı. Bursa Emniyet Müdürlüğünden getirilen Narkotik köpeği ile fabrika binasına girerek inceleme yapan emniyet ekipleri, zemin katta özel olarak hazırlanan ve üzeri zeminle aynı renkteki kapakla örtülen bölümü buldu. Kapağın açılması ile birlikte özel bölümde büyükçe hurçlar içerisinde poşetlere ve bezlere sarılmış vaziyette 95 kilo toz ve kubar esrar ele geçirildi. Piyasa değeri 250 bin lira olduğu belirtilen esrar maddelerine dokunmayan emniyet ekipleri, fabrika çevresinde pusuya yatarak, esrar maddelerinin sahiplerinin gelmesini bekledi.

İki gün süren pusunun ardından önceki akşam hava karardıktan sonra iki kişinin fabrikaya girmesi ile birlikte operasyonun düğmesine basıldı. Yapılan bastında iki kişi, özel bölümün kapağını açıp esrar maddelerini almaya çalıştıkları sırada yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 50 yaşındaki A.K. ile 30 yaşındaki Y.K. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sanıklar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim