Ankara’dan 1 puanla dönen temsilcimiz İnegölspor, Çarşamba günü evinde konuk ettiği lider Sarıyer’e 2 golle teslim olunca, maçın başından beri bu kötü oyuna rağmen takımlarına destek veren taraftar tribünümüz, maçın son  dakikalarında umutlarını kaybedince, birkaç sezondur ilk defa tanık olduğumuz çok anlamlı ve düşündürücü bir tezahürat yapmaya başladı. Bu tezahürat şöyleydi; taraftarlar hep bir ağızdan sahadaki oyuncularımıza “Üzerinizdeki formayı çıkarın öyle oynayın” diye tezahürat yaptı. Bu sözler çok anlamlı ve düşündürücü sözler. Açıklamasını yapmaya gerek yok. Bu sözler gayet açık ve anlaşılır. Direk sahadaki oyuncularımıza hitaben söylendi. Umarım taraftarlarımızın bu mesajını oyuncularımız doğru algılamıştır. Kabus gibi bir maç izledik. Aslında İnegölspor sezon başından bu yana kötü ve etkisiz oynuyor. Keçiören gücü maçı bunun habercisiydi. Ancak oyuncularımız bunu maalesef idrak edemedi. Sarıyer takımı liderdi. Ancak İnegöl’de İnegölspor’a karşı şansı hiç tutmazdı. Geçtiğimiz sezon büyük iddialarla geldikleri İnegöl’den, eli boş dönmüşlerdi. Hem de o mütevazi takımımızdan tokat yemişlerdi. Maalesef bu maçta o şanssızlığını da kırdılar. İnegölspor yine iyi oynamadı. Takım ruhu ile maça asılmadılar. Sarıyer idman maçı yapar gibi oynadı ve elini kolunu sallaya sallaya 3 puanı alıp gitti.
Rakip Sarıyer, son yıllarda aynı gruplarda mücadele ettiğimiz, iyi tanıdığımız bir takım. Geçen sezon kurdukları kadroya bir iki tane daha iyi oyuncu takviye ederek, lige iyi başladılar. Lider götürüyorlar. Takımda Süper Lig oyuncularından Serkan Balcı, Adem Koçak ve Yaser Yıldız gibi oyuncuların yanında birkaç tane de kaliteli genç oyuncuları olunca, kalesinde de eski kalecimiz Ali Türken’le coştular. Ali Türken’e top gelmediği için rahat oynadı. Sarıyer çok iyi oynamadı. İnegölspor kötü olunca, onlar iyi gözüktü.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Orhan-Bilal-Gökhan-Osman, ortada Özer Ozan-Serhat-Birhan-Yasin, ileride Raif ve Yaşar tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Raif’in yerine Okan, Serhat’ın yerine Ahmet Hakan ve Orhan’ın yerine Emirhan’ı oyuna aldı. Ancak değişiklikler takımımızı düzeltmeye yetmedi. Daha kötü oynamaya başladık. İlk yarı her şeye rağmen Sarıyer’in temkinli oyunu nedeniyle golsüz bitti. 2. yarıda Kaptan Bilal’in yanlış bir pası rakibe gidince, o oyuncuda sağdan topu kesti, genç Gökhan’ın yanından geçen topu, Yaser filelere bıraktı. Bu topa genç Gökhan’ın bu yaşta yatarak müdahale edememesi üzüntü verici. Bu golde Kaptan Bilal’in hatası kadar Gökhan’ında hatası vardı. Bu gol takımımızın teslim olmasına yetti. Takımımız iyi oynamıyor, iyi mücadele etmiyor, kolektif oynamıyor, yardımlaşma çok az, kısaca uyumsuz bir takım olduk. PAF takımı ile oynayan Gaziantep bile bizden iyi mücadele ediyor. Bu çok şaşırtıcı bir durum. Bu kadar alternatifli ve tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım, bu kadar kötü oynayamaz diyorum. Hayret bir şey. İnegölspor’un oynadığı oyuna bakan taraftarlar, İnegölspor’umuzun bu oyunla küme düşebileceğini dahi söylüyor. Bu da üzücü bir durum. Bana göre düşme problemi olmaz, ancak artık toparlanma zamanı geldi. Mutlaka toparlanması gerekiyor. Bunun için de kenetlenmesi ve özeleştiri yapması şart.

Sonuç olarak, İnegölspor kötü oynamaya ve içeride dışarıda puan dağıtmaya devam ediyor. Buna mutlaka dur demek gerekiyor. Maçlar devam ediyor. Bazı eksikler maçlar devam ederken düzelmez. Ancak devre arasını da beklemek tehlikeli olur. Devreyi bu oyuncularla kapatacağına göre mevcut oyuncularla kafa kafaya verip, bu sorunu çözmek gerekiyor. Bunu da yönetim ve teknik heyetimiz yapacak. Derhal daha sıkı ve iyi çalışmaya başlayacak. Rakiplere göre taktik hazırlanacak. Oyuncularımız sahada daha istekli ve dik duracaklar. Çok daha fazla koşacaklar, yardımlaşacaklar, kademelere gelecekler, ileriye daha çabuk çıkacaklar, birbirini çok sevecekler, mesleklerine, ekmek teknelerine ihanet etmeyecekler, birlikte düşünüp birlikte hareket edecekler. Bunun başka yolu yok. Gerçekten kötü maçlar izliyoruz. İnegölspor bu değil. İnegölspor’un Türk futbolunda ayrıcalıklı bir yeri var. Bunu oyuncularımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Lütfen daha iyi oynayın, daha iyi sonuçlar alın. Daha iyi oynadığınız zaman daha iyi sonuçlarda gelecektir. İnegölspor böyle badireleri çok atlatmıştır. Yine atlatır. Umarız böyle olur. İnegölspor’un toparlandığını ve iyi oynadığı maçları yazmak dileğiyle. “İnanmak başarmanın yarısıdır” diyorum. Önce siz inanın, gerisi gelir…