Geçtiğimiz sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan ancak sadece kümede kalmayı başaran İnegölspor´da kongre dönemi çok sancılı geçti. Geçmiş yıllara nazaran sönük geçen kongre ancak üç aşamalı toplantılardan sonra nihayet üçüncü toplantısında çok az bir katılımla sürpriz bir başkan çıkardı.

İlk iki toplantısında çoğunluk sağlanamadığı gibi divan da oluşturulamayınca tüzükte bulunan açık bir maddeye dayanarak üçüncüye ertelenen kongre nihayet geçtiğimiz hafta yapılabildi. İki liste vardı, biri divanda ret edildi. Diğeri tek liste olarak açık oyla salondaki çok az sayıdaki üye katılımı ile önümüzdeki sezonun yeni yönetimi seçildi. Bu kongrenin böylesine ilgiden uzak ve sönük geçmesinin sebebi son yıllarda başarıya alışmış play-oflardan dönen takımımızın bu yıl aldığı kötü sonuçlar ve borçsuz alınan yönetimin gelecek yönetime bir milyonun üzerindeki borç yüküdür. Bu borç yükü son toplantıdan önce büyük oranda azaltılmış ise de bu borç olumlu karşılanmadı.

Bu üçüncü toplantıdan sürpriz Başkan Cebrail Kemer çıktı. Yeni başkan ve yönetimi İnegölsporumuza hayırlı olsun. İnşallah hayırlı görevler icra ederler.

Sürpriz Başkan Cebrail Kemer kongrede teşekkür konuşmasında bir hayli heyecanlıydı. Öncelikle salondaki haziruna teşekkür ettikten sonra, “Ben ve arkadaşlarım kimsenin adamı, askeri, emir eri değiliz. Kendi planlarımız var. Herkesi kucaklayacağız herkesin de bizi kucaklaması ve desteklemesini bekliyoruz” dedikten sonra konuşmasının son bölümünde yukarıdaki konuşmasını gerçeği hatırlayarak, “Sayın kongre üyelerimiz keşke burada olsalardı da yüzüne söyleseydim. Sayın Onursal Başkanımız ve Belediye Başkanımız olmazsa gerçeği söylemek gerekirse ben ve arkadaşlarım bu borcun ve bu yükün altından kalkamayız” diyerek, İnegölspor gerçeğini son anda söyledi.

İşte durum bu. Gerçekler böyle.

Bu şartlarda sayın yeni başkanımız Cebrail Kemer ve yönetimine bu taşın altına ellerini koydukları ve yönetime talip oldukları için teşekkür ediyor, yeni sezonda başarılar diliyoruz. İnegölspor camiasının da kendilerine destek vereceğinden hiç kuşkum yok.

Kongre sonrası yeni yönetim hızla görev dağılımını yapmış ve hiç zaman kaybetmeden daha önceden temas kurdukları ve ellerinin altında hazır olan Taşkın Güngör´e üçüncü defa İnegölspor´u teslim ettiler. Taşkın Hoca İnegölspor´u 2. Lige çıkaran, iki sezon önce de play-ofu son maçta kaçıran hocaydı. Taşkın hocamızı yakından tanıyoruz. İnegölspor camiası da tanıyor. Hocamız ayrıldığı yerlerden hep güzel vedalarla ayrılıyor, çalıştığı kulüplerle diyalogunu hiç kesmiyor. Böyle olunca da sıkışan bu kulüpler önce hocamızın kapısını çalıyor. Bu iyi bir özellik. Teknik direktörlere iyi bir örnek.

Sonuç olarak ben bu yazıyı yazarken sürpriz bir gelişme oldu. Gazetemize gelen bomba bir haber var. Taşkın hoca yeni bir rekor kırdı. İmzadan 12 saat sonra bu imza konusunda yönetim içerisindeki fikir ayrılıklarından dolayı Taşkın hoca ile yolların ayrıldığı haberi geldi. Dakika bir gol bir. Bu durumda ancak 3. toplantıda oluşturulan bu yeni yönetim içerisinde geçtiğimiz sezonlarda görev yapan ve Taşkın hocaya muhalif olan yöneticilerin olduğunu düşünüyorum.
Bu çatlak ses İnegölspor için olumlu bir gelişme değil. Umarız kısa sürede çözülür. Çözülemezse yeni bir olağanüstü kongre kararı çıkabilir. Buda kulağımıza gelen söylentiler. Bu bomba gibi alışık olmadığımız gelişmeleri izleyeceğiz.
Halbuki bu sezon İnegölspor´a gelecek teknik direktörler şanslı olacak. Mevcut kadromuza bakarsak, kaleci ve geri dörtlüsü hazır taş gibi. Bu ligin en iyi ve istikrarlı geri dörtlüsü. Orta sahada lejyoner oyunculardan kurulu deneyimli ve yetenekli oyuncular var. Ancak geçtiğimiz sezon bunları oynatamadılar. Kulübede veya sahada yatarak İnegölspor tarihindeki en yüksek paraları aldılar. İnanılmaz derecede etkisiz oynadılar. Bir iki maç haricinde adeta yattılar. Gelen hoca bunları oynatabilirse orta sahaya bir oyuncu yeter. Forvete gelince orası sil baştan yapılacak. Sil baştan derken 2 tane golcü alınacak. Hepsi o kadar. Takviye gerekiyorsa, grubunda Galatasaray´ın ardından ikinci olan U-19 takımı var.

Özeti şu, gelecek hoca ve yeni yönetim şanslı bir oyuncu kadrosu bulacaklar. Fazla transfere gerek yok. Ancak gelecek hoca bu orta sahayı oynatamaz ise gelecek sezon duman oluruz. Bekleyip göreceğiz. Bu sürpriz gelişmelerden sonra yeni yönetimin geleceği, İnegölsporumuzun yeni sezondaki durumunu yakından takip edeceğiz. Umarız en kısa zamanda bu sorunlar çözülür. Bir an önce çözülmeli. Mevcut takımın durumu, transferler, yeni sezon hazırlıkları şu anda kapının ağzında çözüm bekliyor. Aslında bir çözüm var. Geçmişte yönetimlerde görev almış, başarılı olmuş, İnegölspor´u sevdiklerine inandığımız yönetici büyüklerimiz var. Gelin bir araya, ayrı kulvarlarda hareket etseniz de İnegölspor şemsiyesi altında birleşip, İnegölspor´u şaha kaldırabilirsiniz. Bunu eski dönemlerde çok yaptınız yine yapabilirsiniz.
İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle.