Geçtiğimiz hafta deplasmanda grup sonuncusu -6 puanlı Mersin´i 3 golle geçen temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde ağırladığı, hafta içi Galatasaray kupa maçı yorgunu 37 puanlı fikstürün 2. sırasındaki Sivas Belediyesinden Beraberliği 90+4´ün son saniyelerinde bulduğu golle kurtarırken, puanını 29´a çıkararak ilk yarıyı 7. sırada bitirirken, oynadığı 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi alırken, attığı 26 gole karşılık kalesinde 25 gol gördü.

Kaptan Kemal´le son saniyelerde bulup santrası yapılmayan golle beraberliği kurtaran İnegölspor maçın sonunda taraftarlarıyla hem son saniyede yakaladığı beraberliği hem de kendisine maç boyu destek veren taraftarlarıyla coşkusunu paylaştı.

Rakip Sivas Belediyesi hafta içi Ziraat Türkiye Kupası maçını Galatasaray´la yaptıktan sonra bu zor ve yorucu maçın ardından İnegöl´e geldi. Kadrosuna bakıldığında, grubumuzda orta sıralarda yer alması gerekirken, aldığı flaş sonuçlarla 38 puanla lider Menemen´in ardından 37 puanla 2. sırada geldi. Bu kadrosuyla açıkça şampiyonluğa oynuyor. Kupa maçı yorgunluğu dışında bir mazereti yoksa bu kadrosuyla şampiyon olması zor olur. Ancak takım oyununu iyi oynamaya çalışan, birkaç tane göze batan oyuncusu olan ciddi bir takım. Önce galibiyet için maça hızlı başladılar, bir iki pozisyondan yararlanamadılar. Birde yan direkte patlayan bir şutları vardı. Bu hızları çabuk kesildi. İnegölspor´un üzerine gelmeye başlamasıyla beraberliğe razı oynamaya başladılar. Bu sırada bir de sürpriz bir gol bulunca kazandıklarını zannettikleri maçın uzatma dakikalarında 90+4´ün son saniyelerinde geriye çekilmenin ve yanlış ve zamansız oyuncu değiştirmenin faturasını ağır ödediler. 2 puan uçup gitti. Yedikleri golün santrasını dahi yapamaya zamanları kalmadı.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Bilal-Kemal-İsa, ortada Okan-Emrah-Ali-Barış Sinan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın ikincçi yarısında Ahmet Hakan´ın yerine Enes Ata, Barış Sinan´ın yerine Uğur ve Okan´ın yerine Kenan´ı oyuna aldı.

Maça ağır başlayan ve istediği oyunu sahaya yansıtamayan temsilcimiz, kalesinde gördüğü üstüste tehlikelerden ve direkte patlayan şuttan sonra rakip kaleye yüklenmeye başladı. Bu arada yakaladığı iki net pozisyonu gole çeviremedi.
Devreyi golsüz geçen her iki takım ikinci yarıya “alan razı satan razı” mantığı ile beraberliğe razı bir tempoda devam eden maçın 77. dakikasında ileriye gidip geriye dönemeyen Anıl Şahin´in kulvarından gelen Feyyaz´ın golü ile tekrar uyanan temsilcimiz ikinci yarıda oyuna alınan Enes Ata´nın müthiş performansı ile yüklendiği rakibini baskı altına aldı. Bu şuursuz baskı sırasında kalesinde gol de görebilirdi. Ancak rakip attığı golün üzerine yatmayı tercih edince uzatmanın son saniyelerinde kaptan Kemal´le beraberlik golünü buldu. Bu golün santrası yapılamadı, çünkü maç bitmişti. Hakem bu golden öncede bitiş düdüğünü çalabilirdi. İşte ev sahibi olmanın avantajları bunlar.

Kalede Şener her zamanki gibi tam bir sigortaydı. Mutlak bir iki gol çıkardı. Müdafaamız iyi oynadı. Yediğimiz golde Anıl yerine geç döndü. Orta sahamızda genç Emirhan tesislerde geçirdiği şanssız bir kaza sonucu kolundan yaralandığı için bu maça çıkamadı. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Durumunun iyi olduğunu öğrendik. Orta sahamız her zamanki gibi etkisiz kaldı. İleride Raif sakatlıktan sonra çok kötüye gidiyor, her hafta daha etkisiz kalıyor. İnanılmaz derecede ağırlaşmış. Devre arası toparlanmasına vesile olabilir.

Genç Ahmet Hakan ilk yarıda yakaladığı çok önemli bir pozisyonu dışarı attı, biraz sonrada müthiş vurduğu bir şutunu kaleci son anda kornere çeldi. Ahmet Hakan´da ısrar etmek gerekiyor. İnegölspor´un geleceğini düşünen bir teknik heyet bunu yapmalıdır. Oyundan zamansız ala ala kazanmak yerine kaybedebilirsiniz. Haftalardır oynatılmayan ve yedek kulübesine mahküm edilen Enes Ata´yı bu maçta ikinci yarıda oyuna alan teknik heyet bence bu değişiklikle 1 puanı da kurtarmayı başardılar. Çünkü bu genç oyuna girdikten sonra rakip takımın sol kanadını felç etti. Sağdan getirdiği toplar müthişti. Aynı zamanda beraberlik golünün de habercisiydi. Diğer iki değişiklik için ise yorum bile yapmaya gerek yok. Kimse de anlamıyor zaten. Tribünler müthiş destek verdi. Taraftarların tribün baskısı takımımızı da ateşliyor. Bu maçta da öyle oldu. Taraftarlarımızı kutluyorum.

Sonuç olarak İnegölsporumuz birinci yarıyı 29 puanla play-of sınırının 3 puan gerisinde bitirdi. Bu sezon çok kolay bir grupta yer alıyor. Küme düşme korkusu olmadan oynadığı bu ilk yarıda topladığı 29 puan iyidir. Takımımız tecrübeli oyunculardan oluştuğu için bu oyuncular tecrübelerini maçlara gerektiği gibi yansıtamayınca ancak 29 puan oldu. Tecrübeli oyuncularımızdan kaleci Şener, kaptanlarımız Kemal ve Bilal müthiş gayretli ve etkiliydi. Bunlara Anıl ve İsa´da sonradan katılınca puanlar gelmeye başladı.

Lider Menemen, Eyüp deplasmanında müthiş sürpriz bir yara aldı, yenildi. Grubumuz çok enteresan bir hal aldı. İkinci yarı sürprizlere gebe gözüküyor. Bekleyip göreceğiz.
İnegölspor birinci yarıda topladığı puanlar ve ikinci yarı fikstürünü önüne koyarak kapsamlı bir değerlendirme yapmalıdır. Devre arası gidecek-gelecek oyuncuların tespitinde çok adaletli ve objektif olmalıdır. Gitmesi gereken oyuncuları mutlaka göndermelidir. Devre arasında gerekli önlemleri doğru alabilirse ikinci yarıda daha güzel bir İnegölspor izleme şansımız olabilir.

Sivas beraberliğini son saniyede kurtaran başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. İkinci yarıda daha iyi bir İnegölspor izlemek dileğiyle…