Kuşkusuz bazı maçlar vardır, skor aleyhinize olursa çok ama çok üzülürsünüz. İnegölspor´un Sivas Belediye maçı da aynen böyle oldu. Bakmayın beraberlik golünün son saniyede gelmesine, İnegölspor özellikle ikinci yarı konuk takımı sahasında hapsetti, pozisyon buldu ama atamayınca ecel teri dökerek 1 puanı alarak devreyi kimsenin tahmin etmeyeceği puanları toplayarak play-off ensesinde tamamladı.

Bana göre Münür Başkan ve yönetimi bir sezona sığdırılması gerekenleri yarım devreye sığdırarak başarılı bir ilk yarı yaşattılar İnegölspor camiasına. Bana göre top artık İnegöl protokolü ve İnegöl´ün ekabirinde. Birazda onlar karar verecek yol haritamıza ama ben bunu bu hafta şeref tribününde gördüğüm tablodan açıkça biraz daha umutluyum. İnşallah daha iyi şeyler olur kalan haftalarda.

Sivas Belediye maçı İnegölspor açısından zordu. Rakibin hem az gol yemesi hem de kolay yenilmemesi bizim açımızdan nasıl bir maç olacağının soru içinde geçmesine neden oldu maç öncesi. Fakat karşılaşma başladı, İnegölspor gelmeye başladı, o az gol yiyen savuma hallaç pamuğu gibi oldu. Tabi rakip takımda pozisyon buldu fakat bana ilginç gelen diğer takımlardan farkı görülmeyen ekstraları olamayan 2 stoper ve 2 bekine rağmen bu takım nasıl 7 gol yemiş olur? Her maç İnegöl maçı gibi şanslılarsa söylenecek bir şey yok tabi.

Top sanki inat etti de girmedi kaleye. Maç boyunca 8-10 korner, onlarca serbest vuruş bir türlü çizgiyi geçmedi. Kaleci Serkan´ın hakkını yemek olmaz ama inanın çok afili takım değil Sivas Belediye. Kupa maçının da yorgunluğunu katalım ama buna rağmen çok üst düzey değil. Sadece savunma arkasına attıkları toplar ve kontradan pozisyon ile sonuca gitmeye çalıştılar. Yediğimiz golde de orta sahada 3 kişi aynı anda topu kaybedince ve de rakip takım çabuk çıkınca hata yaparak yedik. Yoksa işler o ana kadar istediğimiz gibi gidiyordu.

Takım olarak şu ana kadar kapasitemizin üstünde mücadele ettik. Kalede Şener ve savunma bazı arakaya atılan toplar dışında sıkıntı vermedi. Bilal yine ince dokunuşlar ile topu kale sahamızdan uzak tutmaya çalıştı. Kaptan Kemal santrafordan devşirme olmasının meyvesini aldı. Topun nereye gideceğini iyi sezinlemesi puanı getirdi. Orta sahada Emrah Dağ zaman zaman pas hatası yaptı, bazı kritik yerde top kayıpları yüreğimizi ağzımıza getirdi fakat her zaman yaptığı gibi mücadele ve rakipten dönen toplarla bu açığı kapattı. Ali Sakal oyunun son bölümlerine kadar temposunu düşürmedi. Bana göre üst düzey bir mücadele örneği gösterdi. Barış Sinan sahada en fazla koşan, isteyen oyuncu görünümündeydi. Şut attı, top kapmaya çalıştı ama özellikle rakibi sahasından çıkartma konusunda onun kadar bir arkadaşı daha olsa golü daha da erken bulurduk.

Okan Deniz İnegölspor´da ikinci baharını yaşıyor. Bu maçta kaleye yakın fazla olmadı ama ileri top taşıma noktasında elinden geleni yaptı. İki bekimiz Anıl ve İsa adeta Sivas Belediye kanatlarını koridora çevirdiler. Yaptıkları bindirmeler ile bana göre iyi top getirdiler ama gol yollarında yaşadığımız talihsizlikler onların bu çabasını karşılıksız bıraktı. Raif maç genelinde hırslı ve istekliydi. Bazı pozisyonlarda çekimserdi ama Ahmet Hakan´a getirdiği toplar mükemmeldi. Enes Ata oyuna girince forvete dönmesini bekledim ama o bölgesinde kaldı. Bana göre yanlış tercihti. Ahmet Hakan bir golcünün istediği pozisyonları buldu, atamadı, heyecan yaptı. Hele ki boş kaleye topu atamaması bana göre karşılaşmanın kader anıydı. Fakat ben Ahmet Hakan´dan umutluyum, Bana göre daha fazla koşması gerek. Barış orta alandan stoperleri basmaya gelip hataya zorlarken, Ahmet bu konuda çekimser kalıyor. Bu da hep söylüyorum altyapı eksikliği ama çalışarak bu eksiklileri giderecektir.

Sonuç olarak İnegölspor ilk yarıda iyi puan topladı ve artık devre arasını en iyi şekilde değerlendirip ikinci yarıda telafisi olmayan maçlara hazırlanacaktır. Çünkü ikinci yarı herkesin kendine göre derdi olacak. Mesela ikinci yarının ilk maçı olan Tuzla karşılaşması Sivas Belediye maçından daha zor geçecek. Bundan dolayı hem mali hem takım disiplini olarak devrede eksiklikleri gidermemiz gerekecek.

Hep söylüyoruz futbolcu arkadaşlara, kimse sizden bu yarıda 29 puan toplayacağını beklemiyordu. Siz zor olanı yaptınız, güzel bir hikaye yazdınız ve yazmaya devam edeceğimizden şüphem yok. Fakat söylediğimiz gibi bu yolda tüm ilçe halkının karınca kararınca taşın altına elini koyması gerekiyor. Aksi halde bu yolda ne yönetimin nede futbolcuların bu mücadeleye gücü yeter.

Onun için diyoruz ki, bu heyecanlı, bu karakterli, varını yoğunu sahaya koyan takıma desteğe var mısın İnegöl?...