Hep muhalif olmayı,  muhalefet zanneden müzmin muhalefet Chp 18 yaş´a getirilen vekil olma hakkını eleştirip duruyor. Tabi her şeye muhalefet etmek dem ve damarlarına işleyen Chp, bu referandum maddelerinden bazılarını da taktik icabı bile olsa  övemediği için, hiçbir güzelliği görmüyor, göremiyor,  görseler, diğer eleştirileri de belki kıymete biner. Ama yok. Bunlarda o ruh yok. Neyse olmasın daha iyi.

18 yaşına gelenlere Milletvekili adayı olma imkânının şöyle bir güzelliği var.

Osmanlı sultanlarının tahta aday olduğu zamanı,  Mesela Fatih Sultan Mehmet´i düşünelim.

Daha çocuk yaşta o vizyonla yetiştiriliyor. haliyle Sultan adayı Fatih´in; Duruşu, bakışı, hal ve tavırları, hayalleri bir sultan adayı olarak vaziyet alıyor.

Dışarıdaki kimselerde yine ona geleceğin sultanı nazarıyla bakıyor ve öyle muhatap oluyor.

Bu da nasıl bir kişilik gelişimine sebep olur, izaha gerek var mı?

Şimdi…

18 yaşına gelmiş bir gencimizin de, memleket mes´elelerine kafa yorması, vizyonu, misyonu olması, bu millet için siyaset yoluyla bir şeyler yapma azminde ve yetkinliğinde olması mümkün değil midir? Helal değil midir?

Pekala mümkündür. Bu şekilde bu istidatta olan bir genç,  hem kendi içinden gelerek bu yönde kendini geliştirecek, hem yakın akraba, arkadaş, çevre gibi dış faktörler dahi onu bu şekilde görmesiyle daha ziyade bu potaya girecektir.

Ne yani… Kız peşinde koşan, internet kafelerde pinekleyen, sadece üniversiteyi bitirme derdinde olan bir gençlik mi isteniyor? Evet evet eskiden isteniyordu. Çünkü gençliği olmayanın geleceği olmaz. Gelecekte hep üst aklın elinde kalsın diye, işte gençliğimiz heba edilmek istendi.

EvelAllah bizim 18 yaşına gelmiş nice nice cevherlerimiz var. Ve biz o cevherleri siyaset sahnesinde de görmek istiyoruz. Bu diğer gençlere de güzel bir örneklik teşkil edecektir.

Evet bu gençlik Allah´ın izniyle nesl-i ati olan bir gençliktir. İman, ibadet, aşk, vecd, ihlas, ilim, irfan abidesi nice nice gençlerimiz var. Bu gençliğin siyaset yoluyla dahi  hizmeti lazımdır, ve olacaktır İnşaallah.