Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hilmiye Mahallesi Aile Tipi Çiftçilik Projesi çerçevesinde kaliteli ahududu yetiştiren üreticilerle bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Tarım A.Ş yönetim kurulu üyesi ve Meclis üyesi Selahattin Külcü ile birlikte Hilmiye Mahallesi’ne yaptığı ziyarette Aile Tipi Çiftçilik projesi çerçevesinde Kaliteli Ahududu yetiştiricisi köylülerle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aile Tipi Çiftçilik Projesi çerçevesinde Türkiye’de ilk defa ekilen Polka cinsi Ahududu yetiştiriciliğinden gayet memnun olduklarını ifade eden Hilmiye Mahallesi Muhtarı Alaattin Tetik, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın kırsalda kalkınmayı sağlamak ve nitelikli ürünleri çiftçiyle buluşturmak amacıyla Tarım A.Ş marifetiyle yürüttüğü “Kaliteli Ahududu Yetiştiriciliği Projesi” ve Aile Tipi Çiftçiliği Projesi Hilmiye Mahallemizde gayet başarılı ve verimli oldu. Yerli Ahududuna göre raf ömrü uzun ve irili aynı zamanda dünya piyasasında tercih edilen Bosna Hersek’ten getirilen ve 25 çiftçimizin yaklaşık 80 dönüme yakın bahçeye diktiği 70 bin Polka cinsi Ahududu fidanlarımızdan 2021 yılında yaklaşık olarak 50 ton ürün bekliyoruz. Beklediğimiz üründen elde edeceğimiz 750 bin TL’lik kazanç ile aile tipi çiftçilik projesine dahil olan çiftçimizin cebine girecek olması bu projenin ne kadar çok başarılı olduğunu gösteriyor” dedi.

Muhtar Alaattin Tetik, “Bu projeye önemli katkılarından dolayı Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Bursa Büyükşehir Tarım A.Ş’ye ve Oylat Çiftlik Kadın Kooperatif Başkanı Nurcan Yılmaz’a Hilmiye Mahallesi Çiftçileri adına teşekkür ediyorum” diyerek günün anısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a plaket verdi.

Editör: TE Bilişim