cinayet şüphelisi oğulları, 56 yaşındaki Kenan Öner’in 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Anne- babasını öldürmekten tutuklu yargılanan Kenan Öner hakkında 25 sayfadan oluşan iddianame hazırlanarak, `Kasten öldürme`, `tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme` suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen Öner, ifadesinde Kenan Öner, cinayetle ilgisinin olmadığını belirterek, “Polis İstanbul’daki evimin kapılarını balyozla kırarak içeriye girdi. Raflarda bulunan dosyalarımı aldılar. Tuttuğum notlardan dolayı cinayeti benim işlediğimi söyleyip, işkence ve baskı altında ifademi aldılar. Cinayeti aydınlatacak notlar bu dosyalarda bulunmaktadır. Bu dosyalar tarafıma teslim edilirse, cinayet daha çabuk aydınlanacaktır” dedi.

Üzerinde “Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan” yazılı zarf içindeki mektubu mahkeme heyetine vererek, bunun yerine ulaştırılmasını isteyen Öner, Mahkeme Başkanı`nın, “Neden kendin göndermiyorsun?” sorusu üzerine “Ben gönderirsem geç gider. Hem okunuyor” yanıtını verdi. Mahkeme heyeti, avukatı olmayan Kenan Öner’e, barodan avukat görevlendirilmesi ve mektubun ilgili yere gönderilmesi kararı aldı.

Sanık Öner’in ağabeyi Kamil Öner, mahkeme başkanının iddianameden, “Kardeşiniz, annenizi ve babanızı parçalayıp, etlerini kemiklerinden ayırıp, turşu gibi bidonlarda eritip öldürdüğü iddiasıyla huzurumuzda bulunmaktadır” diyerek, olayı anlatmaya başlaması üzerine ağlayarak araya girip, “Hakim bey tansiyon hastasıyım. Kendimi iyi hissetmiyorum. İddianameyi lütfen okumayın. Olayın ne olduğunu zaten biliyorum” dedi. Mahkeme başkanı, Öner`in bu isteği üzerine olayı anlatmaktan vazgeçti.

Anne ve babasından haber alamayınca merak edip İznik`e geldiğinde, kapının üzerinde asma kilit gördüğünü ifade eden Kamil Öner, “Burada, anne ve babamın kardeşim tarafından öldürülmüş olacağı şüphesine kapıldım. Zaten annemle en son telefonla görüştüğüm zaman bana ‘Kenan’ın karısı 8 yıldır kayıp. Sıra bize geldi’ diyerek korkusunu dile getirmişti. Ben de anne ve babamın bulunması, üzerimizdeki şüphelerin ortadan kalkması için, 32 yıllık astsubaylık dönemimde kazandığım 100 bin lira olan birikimimi, anne ve babamı bulanlara vermek için ödül olarak ortaya koydum. Televizyonlara çıktım. Bunun üzerine kardeşim beni tehdit etti. Hatta tetikçi tutup beni ve ailemi öldürtmek istedi” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Kenan Öner’in tutukluluk halinin devamına, duruşmaya başka bir tarihe devam edilmesine karar verdi.

 

Editör: TE Bilişim