İnegöl Kocatepe İlkokulu 2-D sınıfı öğretmeni Sıddıka Çalışkan ve öğrencileri, eTwinning projesi kapsamında doğanın işleyişi, çevre bilinci, küresel ısınma, sürdürülebilir çevre, sıfır atık ve doğa ile bağ kurmaları konusunda etkinlikler uyguluyor.

Avrupa’daki okullar arasında işbirliğini sağlayan, projeler geliştirmeye yönelik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen, eTwinning eğitim portalı faaliyeti olan “Nature Friendly Kids Project” projesinin yürütücülüğünü İnegöl Kocatepe İlkokulu 2-D sınıfı Öğretmeni Sıddıka Çalışkan ve öğrencileri yapıyor. Projede ülkemizin farklı şehirlerinin yanında Polonya, Yunanistan, Romanya, Azerbaycan ve Ürdün gibi ülkelerden de ortak okullar bulunmaktadır. Projede öğrencilere doğamızın işleyişi, çevre bilinci, küresel ısınma, sürdürülebilir çevre, sıfır atık ve doğa ile bağ kurmaları konusunda etkinlikler uygulanıyor. eTwinning Projesi ile 21. yüzyıl becerilerine uygun kazanımlar, farklı konularda stratejik ve eleştirel düşünme, dijital okuryazarlık ve BİT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) becerileri öğretiliyor.

Proje kapsamında öğrencilere organik tarım, geri dönüşüm, nesli tükenen hayvanlar, kompost ve daha birçok doğa dostu etkinliklerle öğrencilere uygulamalı etkinlikler yaptırılmıştır. Bu uygulamalar sayesinde öğrencilerin doğa ve çevrelerine karşı farkındalıklarının arttırılması hedeflendi. Projede başladığı günden itibaren alanında uzman konukların desteğiyle öğrenciler doğa ve çevrelerini daha iyi tanımış ve doğaya karşı daha saygılı olmayı öğrendi.

Doğayı korumayı, yaşanabilir ve dönüştürülebilir çevrede yaşama arzusuyla yola çıkılan projede Sıddıka Çalışkan- Kocatepe İlkokulu (Bursa), Zeliha Kılav Gökçebey -Atatürk İlkokulu (Zonguldak), Sevcan Eşiyok - Şehit Ülker Uylaş İlkokulu (Antakya), Sevim Yıldız Sağlam - Şehit Ülker Uylaş İlkokulu (Antakya), Özlem Bakbak - Şehit Ülker Uylaş İlkokulu (Antakya), Elçin Yıldırım - Şehit Mustafa Erdal Ortaokulu (Ankara), Serap Eryiğit - Şehit Emre Tunca İlkokulu (Ankara), Zahide Zarife Çeltik - Alsancak Melih Özakat İlkokulu (İzmir), Gülcan Delibasan - İstiklal İlkokulu (Zonguldak) isimli öğretmenler yer aldı.

Editör: TE Bilişim