Milli Eğitim Bakanlığınca desteklenen "e-Twinning Platformu"nda bir araya gelen öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kendi kahramanlarını yaratarak kahramanlarına hikaye yazıp kahramanlarını oynattılar.

İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Rukiye Ölmez’in kuruculuğunu yaptığı  eTwinning projesi ile öğrencilerin kendi kahramanlarını yaratıp onlara hikayeler yazarak sahnede oynatmaları amaçlanıyor.Proje ile öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini arttırmak,hayal gücünü geliştirmek,üç boyutlu düşünüp ürünler ortaya koyabilmek,kendi özgür düşüncelerini paylaşmak,kendi özgün kahramanını oluşturmak,yazılan metinler ile ilgili görsel çizim yapmak ve tasarlamak, kendini doğru ifade edebilen bireyler yetiştirmek,doğru ve etkili yazı yazma ve etkili anlatım becerilerini geliştirerek hayata hazırlamak,öğrenciler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirerek özgüvenini arttırmak,web 2 araçlarını kullanarak dijital değişime ayak uydurmak gibi becerilerini geliştirmeyi hedefleniyor.

Proje üyesi  İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Rukiye Ölmez konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ‘’Çocukluğumuzu heyecanlandıran, hayal dünyamızı zenginleştiren, hayatımızı güzelleştiren, çocukluk arkadaşlıklarımızdır hayal kahramanları. Süperman, Batman, Temel Reis, Şirinler, Casper, Hugo, Süper Mario vb. gibi. Bir hayal kahramanının filmini izlemek, kitabını okumak, oyununu oynamak arkadaşlarımıza ayırdığımız zamanlar gibidir.Çocukların hayatlarına yön veren aileleri, öğretmenleri ve arkadaşlarının yanında, hayal kahramanları da onların kişiliklerinin gelişiminde pay sahibidir.Hayal kahramanları, gözlerinin içine bakamasak, ellerini sıkamasak, bir kez olsun sarılamasak da bize çok şey katan ve öğreten en yakın arkadaşlarımızdır.Bizler bu proje ile hayal kahramanlarımızı kendimiz yaratarak hem gözlerine bakabilecek hem ellerini sıkabilecek hem de onlara dokunabileceğiz’’ dedi’’ dedi.

Kuruculuğunu Öğretmen Kubilay Ortaokulu resim öğretmeni Nermin Sinan ile paylaşırken proje ortaklığını; Sema Kocamanoğlu/Düzce Mevlana Mtal, Sema Özarslan/Sultanbeyli Ç.P.A.L, Şenay Arıman/Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mtal, İlknur Şağban/Karadeniz Mtal, Aslı Pınar Kansu/Mersin Özel Toros Ortaokulu, Emel Memiş/Prof.Dr. Ali Yaramancı Ç.P.A.L, Harun Köykun/Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Aihl, Döndü Belli/İnegöl Nene Hatun Mtal yürütmektedir.

AB ortakları ise; Rula Al-Bsoul Amman Ürdün Balqees Primary

Editör: TE Bilişim