İnegöl´de 2014 yılı Temmuz ayında yaşanan olayda, arkadaşını öldürüp, beline taş bağladıktan sonra gölede atan katil zanlısı, olay yerindeki keşfin ardından yeniden Hakim karşısına çıktı. Kendi aleyhine söylenenleri kabul etmediğini söyleyen zanlı, eski ifadelerini yineledi.

CESET BULUNMUŞTU

31 Temmuz 2014 tarihinde ortaya çıkan olayda, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ait aracın sürücüsü tarafından İnegöl´e bağlı Kulaca ile Şipali Mahallesi arasında kum çekilmesi sonucu oluşan yapay Gölette ceset bulunmuş, olay yerine gelen Jandarma ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının ceset üzerinde yaptığı incelemelerde, cesedin kimliği belirlenememişti. Kimliği o gün tespit edilemeyen şahsın, kimliğinin belirlenmesi için Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayet tarihlerinde İnegöl´de ve Bursa´da kayıp olan 80 kilo ağırlığında kayıp şahısları sorgulamış, sorgulama sonucunda cesedin Sedat Vardar´a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

JANDARMA İZİNİ BULDU

Vardar´ın katil zanlısının, yakın arkadaşı olan İlker U. olduğu tespit edilerek, zanlı yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İNEGÖL AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANIYOR

Hakkında, “Tasarlayarak adam öldürmek” suçundan ömür boyu hapis cezası istenen zanlı, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkıyor. İlk duruşmada savunma yapmayarak sessizliğini koruyan sanık, bir sonraki duruşmada cinayeti itiraf ederek, cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı. Mahkeme heyeti, dava ile alakalı 29 Mayıs tarihinde keşif yapılması yönünde karar vermiş ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle keşif ileri bir tarihe ertelemişti. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, gölet cinayeti keşfinin ise 22 Temmuz tarihinde yapılmasına karar verilmişti. Sanık İlker U., İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında cinayet yeri olan gölet kenarına keşif için getirilerek, keşif yapılmıştı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi heyeti keşfin ardından, duruşma tarihini 28 Temmuz olarak belirlemişti.

YENİDEN HAKİM KARŞISINDA

Sanık, dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden Hakim karşısına çıktı. Söz alan sanık İlker U., bilirkişi tarafından aleyhine olan ifadeleri kabul etmediğini belirterek, önceki ifadelerini tekrarladı. Sanığın Avukatı, bilirkişi raporlarının incelenip, yeniden savunma hazırlanması için zaman istedi. Mahkeme talebi kabul etti ve Davayı 18 Ağustos 2015 tarihine erteledi.

 

Editör: TE Bilişim