Hacer Salih Yıldız İlkokulu Anasınıfı Ööğretmenlerinden Nesiye Gülçiçek’in proje ortağı olduğu  eTwininng projesinde 6 ülkeden yüzlerce öğrencinin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocuklarının katılımı ile coşkulu ve eğlenceli bir şekilde kutlandı.

eTwininng, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak, kısacası Avrupa’daki  en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerinde katılımcı okullardan birinde çalışan personele yönelik bir platform sunan bir topluluk olarak biliniyor.

Öğrencileri farklı kültürlere ve dillere açmayı ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan, dünya çapında farklı kültürler ve diller olduğunu öğrenmek, diğer çocukların merhaba deme şeklini öğrenmek, yeni tekerlemeleri dinlemek amaçlı kurulan Sharing nursery rhymes/traditional songs for pre school ( Okulöncesi için tekerlemeler / geleneksel şarkılar ) adlı projede Fransa, Polonya, Litvanya, Romanya, İspanya ve Türkiye'ninde içinde bulunduğu eTwinning projesi Mart ayında başladı ve küresel pandemi koşullarına rağmen etkinliklere devam edildi.

6 ülkeden 20 öğretmenin katıldığı projeyi ilçemizden Hacer Salih Yıldız İlkokulu Ana sınıfı Öğretmenlerinden Nesiye Gülçiçek  yürütmektedir.

6 ülkeden 20 öğretmenin katıldığı projede yüzlerce öğrencinin katılımıyla öğrenci toplantısı yapıldı. Toplantıda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya çocuklarının katılımı ile coşkulu ve eğlenceli bir şekilde kutlandı. Çocuklar kendi dillerinde şarkılar söyleyip güzel bir kutlamaya ortak oldular.

Mayıs ayında sona erecek olan Sharing nursery rhymes/traditional songs for pre school ( Okulöncesi için tekerlemeler / geleneksel şarkılar ) adlı proje, verimli etkinliklerle hedeflerine emin adımlarla yürütmektedir.

Editör: TE Bilişim