Yönetim Kurulu örgütlenmesini tamamladıktan sonra hızla çalışmalarına başlayan Memleket Partisi İnegöl İlçe Örgütü, ilk sivil toplum örgütü ziyaretlerinden birini TEKSİF İnegöl Şubesine, Başkan Selçuk Bozkaya’ya düzenledi.

1 Temmuz itibariyle işten çıkarma yasağı uygulamasının sona ermesinin hemen ardından yaşanan işten çıkarmaların gündemde olduğu görüşmede, yerel ve ulusal basında yer alan ‘zekat adı altında rüşvet’ dosyası da ele alındı. Görüşmede, TEKSİF İnegöl Başkanı Selçuk Bozkaya, Memleket Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Barbaros, İşçi Hakları ve Sendikalardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Tekin ve Medya Dağıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ozan Kaya yer aldı.

TEKSİF Sendikası İnegöl Başkanı Selçuk Bozkaya, ‘Sendika ve emekçi haklarına karşı işverenlerin gösterdiği nefretin sınırı yok. Geçen yıldan beri mücadelesini sürdürdüğümüz davanın yanında şimdi de işten çıkarmama uygulamasının son bulmasının hemen ardından gerçekleşen haksız işten çıkarmalarla mücadele ediyoruz. İnegöl’de bir tekstil fabrikasında yaşanan ve 50 işçinin işsiz kalmasıyla sonuçlanan olayda, işçilerimizin haklarını korumak için elimizden gelen mücadeleyi korkmadan veriyoruz. İnegöl’de siyaset ve bürokrasi çevrelerinden beklediğimiz ve hatta bize sözü verilen yardımların hiçbirini alamıyoruz. Elden verilen paralarla, hukuksuz attırılan imzalarla işlerine son verilen ve haklarının tamamından yoksun bırakılan emekçi arkadaşlarımızın mücadelesinde Memleket Partisi’nin bu desteğini çok kıymetli buluyorum’ dedi.

Ardından söz alan İlçe Başkan Yardımcısı Oğuzhan Barbaros, emeğini ekmeğine dönüştüren tüm işçilere ve onların haklarını korumak için mücadele veren sendikalara Memleket Partisi’nin desteğinin daimi olduğunu belirtti. ‘Hem bu davanın hem de geçen yıl ulusal gündemi uzun süre meşgul eden ‘‘zekat adı altında rüşvet’’ davasının takipçisi olacağız. İnegöl gibi büyük ve gelişmekte olan bir sanayi kentinde en önemli değerin işçinin alın teri olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle, tüm emekçilerin ve sendikaların mücadelelerinde sonuna kadar yanında olacağımızın sözünü veriyoruz.

İnegöl gibi sanayisiyle ülke ekonomisine büyük katkılar sunan bir kentte, emeğin ve emekçinin alın terinin  sermayenin dişlileri arasında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz diyerek sözlerine başlayan İşçi Hakları ve Sendikalardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Tekin, ‘Memleket Partisi olarak, tüm bu davalarda elimizi taşın altına koyacağız. Alın teriyle kazananların, adil bir şekilde bölüştükleri yarınlar için bugünden itibaren hız kesmeden mücadelemizi sürdüreceğiz’ dedi.

Editör: TE Bilişim