Kurban Bayramına bir gün kala Hayvan Pazarındaki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, vatandaşların huzur ve güven içerisinde, dini vecibelere uygun olarak kurban ibadetini yerine getirmesi için her türlü önlemleri aldıklarını belirtti.

Dün saat 13.30’da Zabıta Müdürü Gazali Şen ve İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman ile birlikte hayvan pazarındaki esnafları ziyaret eden Başkan Vekili Turgay Yel, bayramların, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günler olduğunu belirterek, “Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle hayvan satış noktalarında yoğun hareketlikler var. Vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde, dini vecibelere uygun olarak kurban ibadetini yerine getirmesi için her türlü önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Kurbanlık hayvan satışlarının en yoğun geçen yerlerinden biri de hiç şüphesiz Hayvan Pazarıdır. Hayvan Pazarına kurbanlıklar kabul edilmeden önce gerekli önlemler alınmış, hijyen çalışmaları da gerçekleşmiştir. 30 dönümlük hayvan pazarımızda; 2 bin 150 adet büyükbaş hayvan, 280 adet büyükbaş hayvan ahırı, 2 bin küçükbaş hayvan, 20 adet ise küçükbaş hayvan ahırı bulunmaktadır. Belediye Veteriner Hekimliği kontrolündeki hayvan pazarımızda kurbanlık dişi hayvan alan vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için, hayvan gebelik testleri de yapılmış ve 107 hayvanda gebelik tespit edilmiştir. Gebe hayvanların satışını engellemekle alakalı yetkimiz olmadığı için belediye olarak gebe hayvanların pasaportlarına, hayvanın gebelikleri ile alakalı bilgiler işlenerek imza altına alınmıştır. Ayrıca tüm ahırlarda hayvan kontrol tutanakları da asılıdır. Bu tutanaklarda gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları mevcuttur. Vatandaşlarımız bu tutanağa bakarak almak istedikleri hayvanın gebe olup olmadığını öğrenebilmektedir” dedi.

Vatandaşlardan hayvan kontrol tutanaklarını inceledikten sonra kurbanlıklarını almalarını isteyen Yel, “Ahırların dışında da hayvan pazarı giriş kontrol noktasında gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları yazılı olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu numaraları kontrol etmeleri gerekmektedir. Hayvan pazarından görevli zabıta memurlarımızdan da bu kontroller sorularak yapılabilmektedir. Bunun haricinde 8 pompa hayvan pazarımızdaki hayvan sulukları için çalışmakta, 25 çeşme ile de şebeke suyu hizmetimiz bulunmaktadır. Hayvan satıcılarımızın hizmetine sunulan 7 tuvalet ve 5 adet banyomuzun yanı sıra mescidimizde faal durumdadır. Tüm ahırlarda ve dış alanda yeterli düzeyde olan aydınlatmalarımızla kurban pazarımızdaki hazırlıklarımız bu şekilde tamamlanmıştır. Vatandaşlarımızdan ricamız hayvan kontrol tutanaklarını inceledikten sonra kurbanlıklarını almalarıdır. Kazasız ve huzur içinde bayram geçirmeleri dileğiyle tüm vatandaşlarımızın bayramını şimdiden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim