Türkiye genelinde t



Türkiye genelinde toplam 15 milyon, İnegöl’de de yaklaşık 50 bin ilköğretim ve lise öğrencisinin ders başı yaptığı ilköğretim haftası sade bir törenle kutlandı.
Dün saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulması ile başladı.
Her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen törende, Saygı duruşu istiklal marşının ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de 2010-2011 eğitim öğretim yılının start aldığını belirterek, “Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle kucaklaşıyor. Yeni bir döneme, yeni bir yarışa başlıyorlar. 2010-2011 eğitim öğretim yılı, bu güzel dönem öncelikle İnegöl’ümüzdeki eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
 İlköğretim Haftasının Eylül aynın 3.haftasında kutlandığını ifade eden Baştürk, “Bu hafta dolayısıyla okullarımızda çeşitli etkinlikler yapılacak. Perşembe günü saat 10.00’da Şükrü Naili Paşa İlköğretim Okulu’nda hafta ile ilgili programımız olacaktır” diye konuştu.
İnegöl’de yeni okullarla beraber yeni bir yılın start aldığını, yeni yeni okulların yanında yeni yeni öğrencilerle eğitime devam edeceklerine işaret eden Baştürk, “Bu yıl geçen yıldan daha başarılı bir yıl olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu eğitim meşalesini İnegöl’ümüze de yıl sonu itibariyle en üst mevkiye çıkarmak için öğretmen, öğrenci, idare, veli ve hayırseverlerle yeni bir güne başlıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerini özlediler, öğrenciler öğretmenlerini bekliyorlar. Bugün birlik, beraberlik, kaynaşma günü. Yeni eğitim öğretim yılının Milli Eğitim camiasına başarılar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından geçtiğimiz yıl hizmete açılan Nene Hatun Kız Teknik Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen programa geçildi.
İlköğretim haftası ile alakalı törene, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Özer Yılmaz ve Tahsin Çetinkaya ile çok sayıda okul müdürleri katıldılar.

Editör: TE Bilişim