İnegöl’de faaliyette bulunan Endüstriyel Mobilya ve İç Mekan Tasarımcıları, MOBEND dergisinin organize ettiği ve Diriliş Mobilya Aksesuarları firmasının sponsor olarak düzenlediği meslektaşlar buluşma yemeğinde;  İnegöl’de bulunan Çamlıca Et Mangal’da bir araya gelerek mesleki açıdan birlikte neler yapabileceklerini konuştular.

Yemekte ilk sözü alan gecenin düzenleyicisi İnegöl Mobilyacılar Odası eski Başkanı ve MOBEND Tasarım ve Endüstri Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hamdi İdil, son yıllarda İnegöl mobilyasının tasarımlarından Türkiye mobilya sektöründe övgüyle söz edildiğini ve birçok İnegöllü tasarımcının İnegöl dışında birçok firmaya ürün tasarladığını, hatta yurtdışında da güzel projelere imza attığını dile getirdi. İdil, yeni nesil mobilyacılığın artık “tasarım odaklı mobilyacılık” olduğunu ve İnegöllü tasarımcıların da bu kavramı başarıyla takip etiklerini dile getirdi.

Kültürümüzde yer alan ve başarılar için kullanılan “marifet iltifata tabidir” sözünü hatırlatan İdil, tasarımcıları tebrik ederek sözlerine şöyle devam etti;

“Böyle bir yemek organizasyonunda bir araya gelmeyi tasarlayarak hem tanışma ve kaynaşmayı hem de sektör için neler yapılabiliri konuşmak için İnegöl’de işletmesi ve ofisi bulunan tasarımcı kardeşlerimizi ziyaret etmeye başladım. Ziyaretlerimden çok mutlu olduğunu belirten tasarımcı firma sahibi kardeşlerimizin İnegöl’de mesleki olarak bir dernek çatısı altında buluşabilmek için benden destek istediler. Gittiğim her firmada bu sinerjiyi gördüm ve bugünde bir araya geldik. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Yemeğimizin ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aynı zamanda yemeğimizin sponsorluğunu üstlenen Diriliş Mobilya Aksesuarları firmasına da teşekkür ediyorum.”

Dernek kurmanın tasarımcı meslek grubuna “birlikten kuvvet doğar” ilkesinden yola çıkarak faydalarını anlatan İdil, bu işin bir süreç olduğunu ve bu süreci başlatabilmek adına yemeğe katılanların birbirleriyle daha iyi tanışması için tek tek kendilerini tanıtma ve herkesin fikirlerinin alınmasının uygun olacağını ifade etti.

Toplantıya katılan herkes kendini tanıtarak böyle bir organizasyonu yapan Hamdi İdil ve Sponsor Diriliş firmasına Teşekkürlerini ilettikten sonra dernekleşme ile ilgili olumlu görüşlerini ilettiler. Görüşlerin sonunda yemeğe katılan Tasarımcı firma sahipleri Dernek kurulması yönünde yapılan oylamada Oybirliği ile Dernek kurulması çalışmalarına başlanmasına karar verdiler. Toplantıda Dernek çatısı altında Vergi Mükellefi ve İnegöl’de Ofisi olan Tasarımcılar, firmaların üye olabileceği fikri ağırlık kazandı. Çok güzel fikirlerin dile getirildiği toplantıda dernek kurulmasının kendilerine ve İnegöl hatta Türkiye Mobilya Sektörüne sağlayacağı faydalar konuşuldu. Önümüzdeki aylarda tekrar bir araya gelerek kurulması planlanan dernekle ilgili çalışmalara başlanması kararı alındı.

Yemeğin Sponsorluğunu yapan Diriliş Mobilya firması sahibi Enes İnan da yaptığı konuşmada Tasarımcıların böyle bir buluşmasını içtenlikle desteklediklerini belirterek Tasarımcıların her zaman yanlarında olduklarını ve 6 yıldır faaliyette olan firmalarının kurulduğu günden beri bilinen bir tedarikçi firma olmalarının  yanında farklı bir tarzda Tasarımcılara ufuk olabilecek  binlerce çeşit ürünlerin sergilendiği Mağazalarının Tasarımcıların hizmetinde olduğunu ayrıca Tasarım firmalarını Ar-Ge çalışmalarında kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Son sözü alan Tasarımcı firma sahiplerinin birçoğunun geçmişte Öğretmenliğini yapan İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Ağaç İşleri Atölye Şefliğinden Emekli İsa Demirtaş’ta yaptığı konuşmada böyle bir davete sürpriz olarak geldiğini, daveti ve organizasyonu yapan Hamdi İdil’e teşekkür etti. Geçmişte emek verdiği öğrencilerinin bu gün İnegöl ve Türkiye Mobilya Sektöründe başarılı olduklarını görmenin kendisini fazlasıyla mutlu ettiğini ve hepsini tek tek tebrik ederek dernekleşme yolunda da kendilerini desteklediğini, kendisine bir görev düştüğünde seve seve sektöre hizmet edeceğini belirterek bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diledi. Gece bir dahaki toplantıda tüzük, isim logo ve yapılacak çalışmaların belirlenmesi niyetiyle topluca hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

Editör: TE Bilişim