İnegöl'de yaşayan müzisyen Sinan Çelik, kardeşi Kadir'e harçlık için bir esnaftan bozdurduğu paralardan birinde '0'nın eksik olduğunu gördü. Çelik, koleksiyon değeri olduğunu düşündüğü 100 TL'yi internette bin katına satışa sundu.

İnegöl'de yaşayan müzisyen Sinan Çelik, bir esnaftan bozdurduğu paralar arasında '0' rakamı bulunmayan 100 liralık banknotu görünce önce sahte olduğunu düşündü. Çelik, daha sonra bankada para sayma makinesinden geçirdiği banknotun hatalı basım serisinden olduğunu tespit etti. Paranın koleksiyon değeri olduğunu düşünen Çelik, 100 liralık banknotu bin katına yani 100 bin liradan internette satışa çıkardı.

Kardeşinin kendisinden harçlık istediğini aktaran Çelik, "Üzerimde 200 TL vardı. Bende o sırada bir esnafa gidip 200 TL'yi 100'er TL yapmasını istedim. 100 TL'nin birini kardeşime verdim. Diğer 100 TL dikkatimi çekti. Bir sıfırın olmadığını ve şeridinde eksik olduğunu gördüm. Bir arkadaşıma danıştım. O da paranın değerli olabileceğini söyledi. Bende bankaya gerçek olup olmadığını kontrol etmeleri için gittik. Banka görevlisi hatalı basım olduğunu söyledi. Bende internetten 100 bin TL'ye satışa sundum" dedi.

Editör: TE Bilişim