İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, dernek yöneticileri, Tiflis´in Msxeta İlçesi Belediye Halk Dansları Ekibi ve Batum´dan gelen Kobuleti Belediyesi Mxedruli Folklör ve Müzik Grubu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti.

Folklor ekiplerinin haricinde Diaspora Bakan Yardımcısı Temur Tartaraşvili ve Acara Kültür Bakan Yardımcısı Modana Tevzadze´den oluşan Delegasyon heyetinin de katıldığı ziyarette bir açıklama yapan Dernek Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 14´ncüsü düzenlenecek olan Uluslar arası Folklor Festivali ülkemizdeki olumsuz gelişmelerden, şehit haberlerinden dolayı ertelendi. Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan Anfi Tiyatroda başlayıp, 26 Temmuz Pazar günü Sulhiyeköy Mahallemizde piknik organizasyonumuzla finalini yapmayı planladığımız festivalimize katılmak üzere Gürcistan´dan 100 kişilik iki ekip geldi. Ayrıca etkinlik süresince folklor ekiplerimiz haricinde de Diaspora Bakan Yardımcısı Temur Tartaraşvili ve Acara Kültür Bakan Yardımcısı Modana Tevzadze´den oluşan Delegasyon heyetlerini ilçemizde ağırlayacaktır. Son günde festivalimizi iptal etme kararı aldık. Gelen misafirlerimizle Başkanımızı ziyaret etmek istedik” dedi.

Başkan Demirtaş, “Son günlerde yaşanan olaylar neticesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve sivil halkın manevi huzurunda saygı gösterilmesi ve cennet vatanımızın bir köşesinde gözyaşı, endişe ve hüzün varken, burada festival yapılması farklı anlaşılmalara neden olabilecektir. Önemli olan ülkemizin huzuru, birliği ve beraberliğidir. Delegasyon heyeti ve 100 kişilik folklor ekibi ilçemizde misafir edilecek ancak festival programı etkinlikleri icra edilmeyecektir” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl, Kafkaslardan, Rumeli´den, Balkanlardan, Anadolu´nun değişik yörelerinden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir şehir. Bu renkli mozaiğin önemli renklerinden bir tanesi de Kafkas kökenli vatandaşlarımız” dedi. Aktaş, ”Her yıl birbirinden renkli geçen ve bu yıl 14´ncüsü düzenlenecek olan Uluslar arası Folklor Festivali duyarlı bir davranış ile iptal edildi. Dernek yönetimine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Editör: TE Bilişim