İnegöl’de bulunan Babasultan ve Boğazköy barajlarındaki su seviyesinin ani düşüşü çiftçileri tedirgin etti. Son günlerde yağan yağmurunda istenilen seviyede olmaması ve kar yağmaması su seviyeleri adeta dibe vurdu.

Babasultan mahallesi yolu üzeri, Bursa-Ankara karayolu kenarında yıllar önce inşa edilerek İnegöllü çiftçilere hizmet vermeye devam eden Babasultan ile Boğazköy ile Hamzabey mahalleleri arasındaki İnegöl-Yenişehir yolu yanındaki Yenişehir ilçesi çiftçilere hizmet vermeye devam eden Boğazköy barajındaki su seviyesi dibe vurdu.

SEVİYE YÜKSELİR DİYE ÜMİT EDİYORUZ

Konuyla alakalı açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yılın en kurak döneminin yaşandığını belirterek, “Kuraklık devam ediyor. Su seviyeleri istediğimiz düzeyde değil. Kış bu şekilde devam ederse, yaz döneminde İnegöl’de kuraklık yaşayabiliriz. Kar yağması lazım. Kış aylarında yağışlar olmazsa ve bu şekilde devam ederse, kuraklık kapıda. Tek ümidimiz kar yağışı. Ümit ediyoruz ki kar ve ilkbahardaki yağmur yağışı ile seviye yine yükselecektir. Şu an endişe etmemize gerek yok” dedi.

BABASULTAN BARAJI

15,7 milyon metreküp su depolama hacmine sahip baraj İnegöl’deki 41 bin dekar zirai alanının sulamasında kullanılıyor.

BOĞAZKÖY BARAJI

32 milyon 710 bin metreküp su depolama hacmine sahip Boğazköy barajı, Yenişehir ilçesindeki 116 bin 450 dekarlık zirai alanının sulamasında kullanılıyor.

Editör: TE Bilişim