MÜSİAD İnegöl Şubesi, MÜSİAD Kadın İnegöl ve MÜSİAD Akademi İnegöl Komiteleri koordinasyonunda‚ mobilya sektöründe özellikle koltuk döşeme konusundaki personel ihtiyacına çözüm olma adına ‘Koltukta Kadın Eli’ projesi başlatıldı.

İnegöl’ün en önemli geçim kaynağı ve dünyaya açılan penceresi mobilya sektörüdür. İnegöl’de yaşayan her 3 kişiden birinin direk ya da dolaylı olarak ekmeğini yediği sektör, gün geçtikçe daha da büyümekte ve endüstriyel olma yolunda adımlarını fazlası ile atmış bulunmaktadır. Mobilya Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi, Yenice, Cerrah, Kurşunlu sanayi bölgeleri ve 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyette bulunan 2 bine yakın irili ufaklı mobilyacılar, bugün 200’ün üzerinde ülkeye ihracat yapar konuma geldi. Ancak büyümeye paralel olarak her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de müteşebbislerin çeşitli sıkıntıları ortaya çıktı.

İnegöl’ün bölgesel anlamda yaşadığı en önemli sorunların başında nitelikli insan gücünün eksikliğidir. 2014 yılında MÜSİAD İnegöl Şubesi öncülüğünde geliştirilen ‘Benim Geleceğim Mobilya’ projesi ile sektörün bu konudaki eksikliğini gidermek adına çalışma başlatmış ve mobilya bölümünü daha popüler hale getirmiş ve sektöre eğitimli iş gücü kazandırmıştı. Aradan geçen zaman zarfında özellikle koltuk üretimi yapan firmaların döşeme noktasında eleman sıkıntısı yaşadıkları, bu konuda özellikle bayanların döşeme noktasında yaptıkları işlerden oldukça memnun oldukları ve daha çok bayan personele ihtiyaç duydukları gözlemlenmiştir.

İnegöl’ün en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD, şehrin en önemli olan dinamik sektörünü daha iyi noktalara getirebilmek amacıyla elini taşın altına koydu. MÜSİAD İnegöl Şubesi MÜSİAD Kadın İnegöl ve MÜSİAD Akademi İnegöl Komiteleri koordinasyonunda ‘Koltukta Kadın Eli’ projesini geliştirdi. Söz konusu projeye İnegöl İş Kur Müdürlüğü, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin de dahil olması ile süreç başlamış durumda.

Konu hakkında açıklama yapan MÜSİAD İnegöl Şubesi MÜSİAD Kadın İnegöl Komite Başkanı Ülkü Kocaoğlu, “Şehrimizin dünyaya açılan kapısı olan mobilya sektörümüzün özellikle koltuk döşeme konusundaki personel ihtiyacına çözüm olma adına Koltukta Kadın Eli projemizi geliştirdik. Bu proje de kadınlara özel döşeme kursu düzenleyeceğiz. Amacımız hem sektörün ihtiyacı olan eleman açığını kapatmak, işverenlerimize destek olmak, hem de kadın eli değince daha güzeli mümkün olduğunu göstermek. Proje ile ilgili toplantılarımızı gerçekleştirdik. 18-30 Ocak tarihleri arasında kursiyer başvurularını almaya başlıyoruz. Başvurular şahsen ve MÜSİAD İnegöl Şubesine yapılacaktır. Kursumuza özellikle İş Kur İnegöl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi İnegöl Müdürlüğümüz destek olacaklar kendilerine teşekkürlerimizi sunarız. Bu proje bir defaya mahsus değildir. Projemiz uzun soluklu olacaktır. Kadınlar bu işi yapabilir mi? sorusuna; kadınların yapamayacağı iş var mı? cevabıyla karşılık veriyoruz. Kadın istihdamıyla ülke ekonomisine katkı sağlamak ve başarılı kadınlarımıza iş imkanı sunmak 3 aylık dönemde halk eğitimde sahadan tecrübeli hocalar eşliğinde ve İş-Kur desteğiyle projemizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Kocaoğlu, “Projemize katkı veren destek olan kurumlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum ve projemizin örnek bir proje olacağına inancım tam” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim