MÜSİAD İnegöl Şubesi, Kadın Komitesi tarafından hazırlanan yardım tırı, selden etkilenen Kastamonu’daki ailelere mobilya yardımı için yola çıktı. Mobilyaların bölgede ihtiyaç sahibi ailelere tesliminde MÜSİAD İnegöl üyesi de olan AK Parti Bursa Milletvekili Av.Vildan Yılmaz Gürel’de hazır bulunacak.

MÜSİAD Genel Merkezinin, MÜSİAD Kastamonu Şubesinden aldığı bilgiler ışığında bölgede tespit edilmiş ailelerin mobilya ihtiyaçlarının karşılanması noktasında MÜSİAD İnegöl Şubesi ile görüşmesi sonucunda MÜSİAD Kadın İnegöl Komitesi tarafından yürütülen yardım çalışmasına hızlı bir şekilde başlanmış ve 3 gün gibi kısa bir sürede malzemeler toplanmış ve yola çıkmak üzere hazır hale getirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Kadın İnegöl Komitesi Başkanı Ülkü Kocaoğlu, “Kastamonu’da yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzdü. Felaket sonrası özellikle Kastamonu’daki şubemizin koordinasyonu ile bizlere gelen talebi değerlendirmeye aldık ve talep edilen özellikle mobilya noktasında belirlenen ailelere ivedilikle destek olma adına hızlı bir şekilde çalışmamızı yaptık. İçerisinde çeşitli mobilya, halı ve benzeri ürünlerden oluşan yardım tırımızı hazırladık ve yola çıkardık. Yola çıkan tırımızda özellikle mobilya sektörüne yetişmiş kalifiye eleman desteği olması için geliştirmiş olduğumuz Koltukta Kadın Eli Projesi’nde yer alan kursiyerlerimiz tarafından üretilen çeşitli mobilya malzemeleri de yer almaktadır.  Bu çalışmayı Sn. Kaymakamımızın ve AFAD Bursa İl Müdürlüğünün bilgisi ve izni dahilinde yapıyoruz. Kendilerine destekleri için teşekkürlerimizi iletiyorum. Tırımızı Kastamonu’da Kastamonu Şubemiz teslim alacaktır. Burada belirlenen ailelere mobilyaların teslimi esnasında MÜSİAD İnegöl Üyemiz de olan Bursa Milletvekilimiz Sn. Vildan Yılmaz Gürel’de hazır bulunacaklar. Sn. Vekilimizde teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kardeşlikler, dostluklar asıl böyle zamanlarda ortaya çıkar. Ülkemizin her bir köşesinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın bir sıkıntısı varsa başına bir acı, felaket gelmişse ona el uzatmamız gerekiyor. Bu tür zamanlarda birbirimizi unutmamız gerektiğine inanıyoruz. Elimizde ne kadar imkan varsa az veya çok bunu oradaki kardeşlerimize her zaman uzatmaya hazırız. Hep beraber yaraları sarma ve birbirimize destek olma zamanıdır. Biz hepimiz Türkiye'yiz ve et tırnak gibi birbirimizden ayrılamayız. Yurdumuzun herhangi bir yerinde bir felaket yaşandığı zaman o acıyı biz de hissediyoruz. İnegöl halkı geçmişten bu yana her zaman misafirperverliğiyle ve yardımseverliğiyle kim yere düşmüşse ona el uzatmıştır ve uzatmaya devam edecektir. Sel bölgesinde yaşananlar bizi derinden üzdü. Bu kapsamda biz de imkanlarımız ölçüsünde Kastamonu'ya şimdilik 1 yardım tırı gönderiyoruz. İnşallah gönderdiğimiz yardımlar bir yaraya derman olur. Ayrıca bu yardımların gönderilmesinde emeği desteği katkısı geçenlere teşekkür ediyorum, yangın ve sel felaketlerinde yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara da şifa dileğinde bulunuyor, burada bulunduğunuz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yardım tırı, MÜSİAD İnegöl Şubesi Merkezinden, Şube Başkanı Mehmet Döngel, MÜSİAD Kadın İnegöl Komite Başkanı Ülkü Kocaoğlu, Komite Yönetim Kurulu üyesi Hanife Acar Atlas ve Şube Müdürü Emin Süküt tarafından Kastamonu’ya uğurlandı.

Editör: TE Bilişim