Oylat Doğa Koruma Derneği (OYDER) sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Dernek son olarak Alaçam yaylasında yaban hayvanlarının yiyecek dağıttı.

Konu hakkında açıklama yapan OYDER Başkanı Sabri Şen, dernek olarak  hem sosyal hem de insani yönden çok faydalı bir etkinlik gerçekleştirdikleri söyledi. Şen, coğrafyamızda yabani hayvanların beslenmesine yönelik  hep böyle güzel işler yapmak istediklerini söyleyerek, “Oylat Doğa Koruma Derneği olarak geçen hafta Oylat’ın üstünde yer alan Alaçam yaylasında yaban hayvanlarının yiyecek dağıtımını planlamıştık. Bu amaçla Hilmiye ve Saadet köy muhtarlarımız ile koordineli olarak Pazar günü için program yaptık. Yaban hayvanları için gerekli yiyecekleri Oylat AŞ ve Güven Otellerinden talep ettik. Bizleri kırmadıkları için her iki firmamıza teşekkür ediyorum. 3 traktör ve yaklaşık 20 kişilik bir ekiple, zor hava şartları ve yoğun kar yağışı altında hedeflediğimiz Alaçam bölgesine yiyecekleri bıraktık. Bu havalarda açlık tehlikesi yaşayan doğada kalmış yabani hayvanlara bir nebzede olsa destek olmaya çalıştık. ‘Yaratandan ötürü yaratılanı severiz’ sözü bizlerin çıkış noktası olmuştur. Yaptığımız etkinlik ile gerek civar köylerde gerekse gençler ve çocuklar olarak bir hayır işi olduğu için onlar nezdinde de anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Etkinliğimize katılanlara mangalda sucuk ekmek de ikram ederek, güzel keyifli bir gün yaşadık” dedi.

Bölgedeki yabani hayvanlar hakkında bilgi veren Başkan Şen, “En çok yabani domuzlar sürüler halinde mevcuttur. Bunun yanında geyik, ceylan, tilki, ayı, çakal, azda olsa kurt, vaşak ve tavşan ile kuş cinsleri olarak güvercin, şahin, doğan türlerini görmekteyiz.  Bu bölgenin faunası ormanlarından gelen çeşitliliğinden dolayı zengindir. Yaptığımız çalışma inşallah bu hayvanlara faydalı olur ve çevremiz içinde katkı ve örnek olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim