TEKSİF Sendikası İnegöl Şubesi'nin 7'nci olağan genel kurul toplantısı, Hotel Park İnegöl'de gerçekleştirildi. Tek liste gidilen seçimde mevcut Başkan Selçuk Bozkaya güven tazeledi.

Genel kurul toplantısına, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, İnegöl Belediyesi eski Başkanı Cemal Arık ile üyeler katıldı.

BİR VE BERABER OLACAĞIZ

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, divan heyetinin seçimi, faaliyet raporlarının okunup, yönetim ve denetim kurulunun ibra edilmesinin ardından konuşma yapan TEKSİF İnegöl Şubesi Başkanı Selçuk Bozkaya, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atanlara lanet, kendi canlarını hiçe sayarak vatan uğruna şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyetini bölünmez bütünlüğünü sağlayan kendilerini tank,  silahların önünde durup darbe girişimini önleyen yüce kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Covid-19 salgının da işlerin başında ülke ekonomisine katma değer sağlayan; çalışanlarımıza,  Covid-19 nedeni ile devletimizin verdiği desteği hak hukuk çerçevesinde doğru şeklinde kullanan; işverenlerimize de teşekkür ediyorum. Ben içinizden geldim. Uzun yıllar baş temsilcilik yaptım. Şubenin birçok alanlarında görev aldım.  Çalışma koşullarının zorluklarını biliyorum. Şunu da iyi biliyorum;  birbirimiz iyi anlamamız, gerek sizlerin her türlü önerilerinizi dinleyip önümüze gelen engelleri yine beraberce karar verip nasıl aşılabileceği konusunda hem fikir olarak çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz. Nasıl ülkemiz de tek bayrak, tek yürek ülkemizin geleceğine ışık tutmak ise, bizde sektörümüzün geleceğine büyüyüp gelişmesinde gayret sarf etme azmi içinde bulunacağız. TEKSİF olarak işimize, aşımıza, haklarımıza hep beraber aynı dili, aynı havayı teneffüs ederek, bu birlik ve beraberliğimiz en üst seviyeye çıkarma gayretinde olacağız. Sendikamıza yeni kazandırdığımız işyerlerinden TEKMİS A.Ş.’de yetki alınmıştır. Sonrasında yaşanılan sıkıntılar, işverenin sendikanın yok olması ile ilgili ve devletimize vermiş olduğu olumsuz olayları paylaşmak istiyorum. Pandemi süresi içerisinde üye olmayan çalışanlara elden zekât adı altında para verdiği, bunun üzerine işyerine gittiğimizde böyle bir şeyin olmadığını inkâr etmiştir. Covid-19 nedeni ile Cumhurbaşkanımızın çalışanlarımızın mağdur olmaması adına kısa çalışma ödeneğini kötü niyetli kullanan TEKMİS A.Ş. işverenini, tüm kurumlara ve yetkililere haberdar etmemize rağmen hiç bir sonuç elde edilememiştir. Müfettişin bizleri çağırması üzerine; son durumu bu demek oluyor ki, daha iyi safları sık tutacağız. Bizi anlayan dertlerimize ortak olanlarla yolumuza devam edeceğiz. Kongremize renk verdiniz,  bizleri onura ettiniz, ekibim ve kendi adıma sizlere teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

YENİ YÖNETİM

Konuşmanın ardından, tek liste ile gidilen seçimde TEKSİF İnegöl Şubesi Başkanlığına, yeniden mevcut Başkan Selçuk Bozkaya getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Oktay Sarıgül, Çiğdem Kunduracı, Gülçiçek Aydın, İsmail Ferik, denetim kurulu üyeliklerine Emine Say, Eren Emrah Mollaoğlu ve Gizem Yücel getirildi.

Editör: TE Bilişim