Geçtiğimiz sezon 1. Lig yolunda play-of’tan dönen İnegöl-spor, önümüzdeki sezon için Mayıs ayı sonunda yaptığı kongrede eski yönetimden bazı yöneticilerin yerlerine seçilen yeni yöneticilerle Başkanlığının 3. yılında İlhan Korkmaz’la bu sezon da hedef 1. Lig olarak belirlendi. Mehmet Bulut ve ekibiyle devam kararı alan yönetim, Bulut yönetimindeki teknik heyetin belirlediği transfer hedeflerini gerçekleştirmek için Transfer Komitesini oluşturarak kolları sıvadı.              

Öncelikle iç transfere el atan Transfer Komitesi, müdafaadan başlayarak Eray, kaptan Mustafa, Kemal ve Alişan ile yeniden el sıkışarak anlaştı. Ardından Çağdaş, Berkay, Oğuz ve Özgür ile anlaşma sağladıktan sonra son iki yılın ağır topları ile masaya oturmuş ancak son iki sezon 50’ye yakın golümüzü atan Mümin ve Raif’le anlaşamayarak vedalaşırken, müdafaamızda rekor maç oynayan Bayram’da Aydınspor’la anlaşınca giden bu üç oyuncumuz bence şu anda kayıplar listesine geçmiştir.

Şu anda diyorum, çünkü bu oyuncularımızın yerine henüz transfer yapılmadı. Bu kayıplara birde orta sahamızın beyni ve dinamosu Oğuz eklenirse Transfer Komitesine çok daha büyük işler düşecek. Bu kayıplara birde geçtiğimiz sezon 2. Ligin en etkili forveti İlhan Depe 1. Ligin taze ekibi Balıkesirspor’a gidince üzülmemek elde değil. Çünkü İlhan Depe çok gerekli bir oyuncudur. Başkanımızın açıklamalarına baktığımızda, gidenlere teşekkür edip yolları açık olsun diyor. Ardından ekliyor; “İnegölspor yine daha güçlü bir kadro kuracaktır” diyerek yüreğimize su serpen açıklamalar yapıyor. Umarım Transfer Komitemiz geçtiğimiz yıldan daha iyi bir kadro kurar.

Bu yoğunlukta geçtiğimiz günler İnegöl’e gelen Mehmet Bulut ve yardımcısı, yönetim kurulumuz ile birlikte yaptığı basın toplantısında yeni sezonda birlikte olacağımızı ve İnegölspor’u iyi yerlere getireceklerini, hedefin 1. Lig olduğunu açıklayarak gönlümüze göre mesajlar verdi. Giden as oyuncularımız içinde aslında iskeletin kaldığını, Raif’i göndermek istemediklerini söyledi. Buradan şunu anlıyoruz. Mehmet Bulut ve ekibi gelecek sezon için planlarını yapmış ve yönetime transfer raporlarını sunmuştur. Tereddüt yok, telaş yok, kısaca panik yok. Bunu görmek güzel ancak yeni sezon için Transfer Komitesinin işinin bir hayli zor olacağını görüyoruz. Çünkü, Raif-İlhan-Mümin ve giderse Oğuz’un yerlerini doldurmak büyük dikkat ve gayret gerektirecek. Hadi hayırlısı. Transfer Komitemizin icraatlarını merakla bekleyip, yazacağız. Bu konuda Onursal Başkanımızın tam destek vereceği sözü İnegölspor’un yeni sezonu için hepimizi heyecanlandırıyor.

Gelelim dış transfere; Teknik heyet geçtiğimiz sezon beklenen performansı gösteremeyen Kaleci Sofu’nun yerine yine Bayrampaşa’dan Kaleci Tevfik’i aldı. Ayrıca orta sahanın ikizlerini de alarak bu ekipten bu yıl 3 oyuncu transfer ettiler. Orta sahaya alınan ikizlerin biri çok iyi bir oyuncudur. Taşkın hocaya bizde çalıştığı sürede bu oyuncuyu neden getirmediğini sordum, bana gelmek istemiyor demişti. Bu sezon geldi. Umarım oradaki performansını İnegölspor’da da gösterir. İkizi için aynı görüşte değilim, bekleyip göreceğiz. Gaziosmanpaşa’dan alınan sağ bek iyi bir oyuncu, Eray’ı keser mi bilemem ancak alternatif olur. Transfer devam ediyor. İnegölspor’un özellikle Oğuz giderse 2-3 tane orta alana, 2-3 tane de forvete kaliteli transfer yapması gerekiyor. Çünkü bunları Oğuz-Mümin-Raif ve İlhan gibi oyuncuların yerlerine alacaklar. Eski takım kaptanımız Bilal’in dönmesi faydalı oldu. Hedef 1. Lig ise, bu oyunculardan daha kalitelisini bulmak gerekiyor. Çünkü, İnegölspor bu oyuncularla çıkamadı. Müdafaamıza da bir iki oyuncu alınması faydalı olur. Kısacası İnegölspor hedefini 1. Lig olarak koymuş ise alternatifli bir kadroya ihtiyacı var. Alternatifli, formanın aslanın ağzında olduğu bir kadro grupta zirveye savaşır. Acele etmeden, iyi araştırarak, doğru kişilerden referans alarak en önemlisi izlenerek alınacak oyuncular başarıyı getirir.

Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’a hizmeti geçmiş oyuncu kardeşlerimi kutluyor, gittikleri takımlarda başarılar diliyorum. İnegölspor vizyonu ve misyonu kaliteye dayanan örnek bir kulüptür. Gidenlerin yerlerine mutlaka daha kalitelilerini bulup transfer edecektir. Mehmet Bulut ve ekibinin geçtiğimiz sezondan çıkaracağı çok dersler vardır. Çünkü, bu sezon hedef play-of değil, şampiyon olup, direkt çıkmaktır. Mehmet Bulut ve ekibine başarılar diliyoruz.

İnegölspor’un transfer başarılarını yazmak dileğiyle…