Geçtiğimiz sezon şampiyonluk hedefi ile takviyeli yeni bir yönetim, yeni bir teknik heyet ve yepyeni bir oyuncu kadrosuyla sezona İsmail Güldüren´in menajerliğinde başlayan İnegölspor, sezonu son anda kümede kalmayı başararak hedefinden çok uzaklarda tamamlarken, bu başarısız sezonda üç teknik heyet değiştirdi, 20´ye yakın tecrübeli yeni oyuncu transfer etti. Sonuç tam bir fiyasko ile bitti.
İnegölspor bu kadar tecrübeli ve kendilerini kanıtlamış oyuncu kadrosuyla ve Osman Özdemir ve Ergün Pembe gibi efsane isimlerle çalışmasına rağmen, bu kaliteli ve tecrübeli kadrosundan beklediğimiz verimi alamadı. Neden alamadığını sezon başından itibaren sezon sonuna kadar köşemde yazmaya, naklen yayınlarda yaptığım yorumlarda ve Kanal-16 programlarında 23 yıllık İnegölspor tecrübeme ve 40 yıllık futbol geçmişime dayanarak yazmaya ve anlatmaya çalıştım.
Geçen sezonun özeti; yağ-şeker ve un vardı. Ancak helvayı yapacak bir yönetim, bir teknik heyet ve bir menajer yoktu. Sezon sonlarına doğru küme düşme kabusu sezonun en önemli bölümlerinden biriydi. Sonuçta Allah´a şükür İnegölsporumuz küme düşmedi.
İşte böylesine sıkıntılı ve başarısız bir sezonun ardından yönetim olağanüstü kongre kararı aldı. Üyelere çağrı yapıldı. İşte bu çağrıdan sonra bazılarına göre normal, bazılarına göre sürpriz bir kongre dönemi başladı. Birinci toplantıda yeterli çoğunluk olmadı. İkinci toplantıda gelenlerle çok hareketsiz bir toplantıda Cebrail Kemer Başkanlığında eski yönetimden 4-5 kişiye yapılan ilavelerle yeni bir yönetim oluştu.
Yeni yönetim Onursal Başkanımızın desteğini alarak hızla göreve başladı. İlk icraatı takımımızın başına İnegölsporumuzu geldiği ilk yılda 2. Lige taşıyan, ikinci gelişinde Play-of´u son maçta kaçıran hırslı, mütevazi, eleştirilere açık kısaca işine aşık bir Teknik Direktör olan Taşkın Güngör ile el sıkışıp imza attırdı.
Ne olduysa bundan sonra oldu. Taşkın hocaya karşı benim hiç anlayamadığım bir tepki ve bu tepkinin asıl uzandığı Cebrail kardeşimizin yönetimine sarktı. Hemde öyle sarktı ki, İnegölspor´un tarihine olumsuz bir gölge gibi düştü. Öncelikle Cebrail beyin yönetimi kongrede geldi. Bu taşın altına ellerini koydular. Bence herkesin kabul etmek zorunda olduğu başarılı, hırslı, İnegölspor´da ve diğer çalıştığı takımlarda başarısını kanıtlamış bir hocayı takımımızın başına getirmişti. Benim hiçbir zaman anlayamadığım ve bu saatten sonra anlamak ta istemediğim İnegölspor camiasına ve tarihine yakışmayan bir şekilde Taşkın hocamız ile yollar ayrılırken, bu ağır faturayı hazmedemiyen daha doğrusu kaldıramayan Cebrail Kemer ve yönetimi aldıkları görevi iade etmek üzere kongreye gittiler.
Bu üçüncü kongrede yine çoğunluk sağlanamadı. Nihayet dördüncü kongrede 65 tane üyenin katılımı ile gerçekleşen seçimlerde Cebrail Kemer ve yönetimi görevi yeni seçilen Münür Kaner ve ekibine devretti.

ALLAH MUAFFAK ETSİN
Yeni yönetimin içinde Orhaniyespor Başkanlığından tanıdığım ve benim oyuncu ve antrenör tavsiyelerim ile Orhaniye´yi şampiyonluğa taşıyan, futbolu yediği ekmek kadar seven Kerim Kurumuş yeni yönetimde Transfer Komitesinin başına geçti ve çok hızlı çalışırken. Sayın Belediye Başkanımızdan istedikleri bir randevu sırasında Kerim Kurumuş´un istifası istendi. Kerim Kurumuş´ta bu istifayı verdi ve uzun bir basın bildirisi yayınladı. Kerim Kurumuş ile yüz yüze görüşmediğim için bu konuyu burada kapatıyorum. Kerim Kurumuş´a el çektirdikten sonra transfer görüşmeleri devam ediyor. Umarız bu sezon aynı kabusu yaşatmazlar. Yeni transfer komitemize ve yeni yönetime başarılar diliyoruz. Allah Muaffak etsin. Tribünlerin büyük desteğini alacaklarını düşünüyorum.

SONUÇ OLARAK;
İnegölspor´un yeni bir yönetimi var. Yeni yönetimin en büyük şansı geçtiğimiz sezondan geniş tecrübeli bir kadro vardı. Ancak bu kadroyu oynatamayan bir menajer ve teknik heyet vardı. Ben biraz yazılarıma okulumun merkeze taşınması nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. Birazda yeni yönetimle önümüzü bir görelim istedim. Yeni yönetimin transfer komitesi öncelikle teknik direktör sorununu Aydınspor´un eski hocası Murat Yoldaş´ı getirerek çözdü. Ardından müzmin yedeklerden Mahmut Şeker başta olmak üzere 3 tanesi ile yeniden anlaştı. Ardından kaptan Kemal, İsa, Raif ve istikrar abidesi Bilal ile anlaştı. Bunlar yuvada kaldı. Bunların yanında geçen yılın kadrosundan Ömürcan, kaptanımız istikrar abidesi Mustafa Vargel, Oğuz Kocabal, H.Mustafa, 2. Ligin en iyi sol beki Recep, en çok gol atan oyuncumuz Emre Okur, müzmin yedek kalecimiz Tevfik, Murat Can Yaya, Ömer Faruk Gümüş, Ömer Faruk Boz, sağ bek Lider Koç ve Burak Kaan Uça ile yollar ayrıldı.
Bunlardan Ömürcan her girdiği maça hareket getirdi. Sol bek Recep´in hiç kötü maçını izlemedim. Alternatifi çok zor bulunur. Büyük kayıp. Bunların dışında transfer devam ediyor. Kardemir Karabük´ten sol bek Anıl Şahin, Sarıyer´den Cihan Yeşilırmak ve Pendik´ten eski oyuncumuz sağaçık Okan Deniz transfer edildi.

ZOR TAKIMLARIN BULUNDUĞU BİR GRUBA DÜŞTÜ
Bu günlerde çekilen grup kuralarında İnegölspor´umuz çok yakından tanıdığımız zor takımların bulunduğu bir gruba düştü. Grupla ilgili görüşlerimi ilerideki yazılarımda yazacağım. Zor bir gruba düştüğümüzü yazmakla yetineceğim. İnegölspor giden oyuncuları düşündüğümüzde yepyeni bir kadro kurması gerekiyor. Kaptan Bilal´in kalması çok iyi oldu. Kaleci Şener´de iyi oldu. Orta saha ve forvet sil baştan yeniden oluşacak. Kısaca iş çok.

İNEGÖLSPOR HEPİMİZİN
Yeni oyuncuların adaptasyon dönemleri olacak. Hayırlı olsun diyorum. Bu yönetim hangi şartlarda geldi herkes biliyor. Yardımcı olmak lazım. Maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları var. İnegölspor hepimizin. Keşke kuruluşundan bu yana görev yapan büyüklerimiz İnegölspor sevgisi altında birleşerek sadece İnegölspor´un başarısı hedefi temelinde birleşerek güçlü bir yönetim oluşabilseydi. olmadı olmadı olmadı. Umarım bu taşın altına elini koyan Münür Kaner ve ekibi başarılı olur. Bu amaç etrafında tüm camia kenetlenip, İnegölspor´u layık olduğu yere taşır. En azından bulunduğu yerde bırakır.
Bu duygu ve düşüncelerle Münür Kaner ve yönetimine, yeni teknik heyetimize başarılar diliyorum. İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle.