Geçtiğimiz sezon Münür Kanar Başkanlığındaki yönetimle hiç kimsenin beklemediği şekilde transfer dönemini karlı bir şekilde kayıp vermeden atlatarak oynadığı grupta play-of’u son iki haftaya kadar kovalayarak herkesin takdirini kazanmıştı.

Geçtiğimiz sezonu bu kadar rahat bitirmesinin önemli nedenlerinden biri de grubumuzda zirveye oynar dediğimiz bir zamanların Süper Lig takımları Mersin ve Buca’nın maddi sorunları nedeniyle transfer yasağına takılıp sezon başında küme düşme potasına oturarak alt yapıdaki gençlerle oynadıkları ligde sezon boyunca 3. Ligi beklediler. Bunlara birde Kocaeli Birlikspor eklenince İnegölspor’un grubunda küme düşme korkusu kalmadı. Bunun sonucunda tüm takımlar ligi rahat götürdüler, teknik heyetler grubumuzda adeta fıstık kırdılar. Küme düşme korkusunun olmadığı bu maçlarda her takım rahat oynayarak üst sıraları zorladı. İnegölsporumuz’da bu avantajdan en çok yararlanan takımlardan biriydi. Teknik heyetimiz çok stressiz ve rahat bir sezon geçirdi. Bu şartlarda aldıkları sonuç her şeye rağmen başarıdır. 

Her zaman yazıyorum, devre arasında müdafaamızın bel kemiği ve sigortası Kaptan Bilal ve tecrübeli golcümüz Okan Deniz’in çok şanssız sakatlıkları olmasaydı İnegölspor elini kolunu sallaya sallaya play-of’a kalırdı. Bu nedenle Münür Kanar ve sınırlı sayıdaki yönetimini kutluyorum. Teknik heyetin sezon içerisinde ve bu kadar rahat bir ortamda adaletli davrandığını net bir şekilde söylemek zor. Kısacası Murat hoca ve ekibi sezonu idare etti.

Önümüzdeki sezona gelince kongre süreci sorunsuz geçti. Daha önce yöneticilik ve başkanlık yapmış ve bu başkanlığının son sezonunda Alanya’da penaltılarla 1. Ligin kapısından dönmüş İnegölspor tecrübesi olan bir dostumuz. Genç bir yönetimle iş başına geldi. Öncelikle bu sezon takımı emanet edeceği  Teknik  Direktörü Bursaspor’dan tanıdığımız Marmara bölgesi futbolunu iyi bilen ve bir çok takımı çalıştıran Bursaspor amatör takımından takım arkadaşım İsmail Ertekin ile anlaşarak mukavele sırasında hedefini “şampiyonluk” olarak belirlemesi İnegölspor camiasını heyecanlandırıyor. Hızla görev bölümü yaparak iç ve dış transfer için kolları sıvayan yeni yönetim iç transferde geçtiğimiz sezon 2. Ligin tartışmasız en iyi kalecisi Şener’le anlaşarak yola devam edecekler. Ardından İnegölspor’da futbola başlayıp İnegölspor’da bırakmaya kararlı Kaptan Kemal, yine geçtiğimiz sezon her gün geriye giden ve eski formundan uzak tecrübeli Raif, devre arasında şanssız bir sakatlık geçiren ve sezonu kapayan müdafaamızın istikrar abidesi kaptan Bilal’le anlaşarak yola devam diyen yönetim, iç transferde yarı yarıya doğru devam ediyor. İç transferleri izlemeye devam edeceğiz.

Dış transferde seçici hareket eden yönetim, ilk olarak Kırklarelispor sol beki Osman Torun ile el sıkışarak siftah dedi. Geçtiğimiz sezon sürekli oynayan Recep’in gitmesi üzerine formayı kapan tecrübeli İsa görevini yapmaya çalıştı. Alternatifi yoktu. Kötü oynamadı ancak bir yıl boş geçtiği için ilk yarıda bir hayli zorlandı. Şimdi bir rakibi var. Forma aslanın ağzında, bekleyip göreceğiz. Hayırlı olsun diyorum. 

Dış transfer İsmail Ertekin’in tercihleri doğrultusunda devam ediyor. İsmail hoca hırslı bir çalıştırıcı. Hedefini şampiyonluk olarak belirlediyse ona göre bir orta saha ve ona göre bir forvet yapacak. Çünkü orta sahası olmayan, gol noktalarında etkisiz olan bir takıma geldi. Geldiği İnegölspor’un birkaç maçını izlediğinibiliyorum. Kasetlerden yeteri kadar izleyerek kendi kadrosunu oluşturacak. Yeni teknik heyete ve yeni yönetimimize başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın.

Son olarak geçtiğimiz sezon başında, yıllardır bir türlü dikiş tutturamayan, bir türlü istikrara kavuşturulamayan, her kongre sonrası Özgür Şahin dışındaki teknik ekibin değiştirilerek yaz boz tahtasına döndürülen alt yapı ekibimiz tatsız bir olay sonucunda Özgür Şahin’e yapılan ve aklı selim hiç kimsenin onaylamadığı bir olay sonucunda başta Özgür Şahin ve ekibi toptan istifa ederek, kulübün maddi ve manevi yönden en zor şartlar içerisinde olduğu bir dönemde Alt yapımızın tamamen boşalması, başta alt yapıda çocuğu olan velileri ve alt yapıyı takip eden herkesi üzdü. Bu zor dönemde Başkan Münür Kanar ve yönetimi bu sorunu en kısa süre içerisinde çözdü ve çok doğru çözdü. Doğru çözdüğünü çok yakından tanıdığım alt yapı teknik heyeti de kabul edecektir. 
Altyapı koordinatörlüğü görevi İnegöl ve Bursa futbol camiasının yakından tanıdığı ve takdir ettiği kulüpçü, cemiyetçi, fedakar ve vefakar takım arkadaşım ve dostum Köksal Demiral’a teklif edildi. Köksal kardeşim İnegölspor’a hizmet etmekten her zaman gurur duyan ve verilen her görevi canını dişine takarak maddi ve manevi yüreğini otaya koyarak yaptığını başta yakın dostu ve arkadaşı olarak bildiğim Eşref Güç’ünde bildiğini biliyorum. Köksal hoca İnegölspor’a Bursa’daki ve Antrenörler Derneğindeki aktif ilişkilerini kullanarak 8 tane kendilerini kanıtlamış alt yapıyı seven Antrenörleri getirerek bir yıl başarılı bir sezon geçirdi. Geçirmeye devam  ediyordu ancaaaaaak? Takımlar gittikleri gruplardan başarılı döndüğü ve bazı takımlarımızın Türkiye finallerine gideceği şu günlerde alt yapımızda bomba gibi bir haber geldi. Köksal hoca ve ekibinin yerine Özgür Şahin ve takviyeli ekibi göreve getirildi. Futbolda etik denen bir kural var. Bu ani değişiklik, finallere gidecek takımları finallere kim götürecek, Türkiye Şampiyonu olurlarsa hangi Antrenörü alkışlayacağız, kimi yazacağız? Bunu yazarken bu ekiplere Özgür Şahin ve ekibinin emeği çok belki buna sığınacaklar. Ancak etik olur mu? Bunu Başkan Eşref Güç ve yönetiminin ve okuyucularımın takdirine bırakıyorum. Çünkü hepsi kardeşim, bir kısmı öğrencim, bir kısmı da öğretmenimdi. Doğrusu arada kaldım. Umarım bu değişikliğe gerek duyan ve gerçekleştiren Alt yapıdan sorumlu yönetici kardeşlerimiz kamuoyuna çok geniş bir açıklama yaparlar. Çünkü İnegölspor camiasının bu açıklamaya ihtiyacı var.

Gerçi Köksal Demiral ekibiyle geçtiğimiz hafta çok kapsamlı ve zehir zemberek bir basın toplantısı yapmış. Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla biraz sakin olabilseydi çok çok başarılı bir basın toplantısı olabilirdi. Ancak yinede bu konuda kendisi ve ekibi açısından çok kapsamlı açıklamalar yaptı. 

Geçtiğimiz sezon başında görevinden istifa eden Özgür Şahin ve ekibinin nerelere gidip çalıştıklarını ve oradaki performanslarından bahsetti. Alt yapı Koordinatörü Özgür Şahin’in Kurtuluşspor’u BAL ligine çıkaran Murat Endes hocanın yerine gittiğini ve Kurtuluşspor’un BAL Ligindeki performansını, Karadeniz Güvenspor’u çalıştıran Antrenörün Karadeniz Güvenspor’un sezon sonu performansını ve Suat kardeşimin Akhisarspor’daki performansından bahsederken, aşırı hırslanması söyleyeceklerini söylemede olumsuz etkiledi. 

Ancak Köksal hocayı bilenler bilir, söyleyeceğini direk söyler. Art niyeti hiç yoktur. Futbol aşığı bir kardeşimdir. Sevgili kardeşim ve arkadaşım Köksal bunlar futbolun doğasında vardır. Sen, sana yakışanı yaptın. İnegölspor’un alt yapısının 2000-2001-2002-2003-2004 gruplarının tamamına yakını benim okulumda öğrenci. Bu nedenle ekibinden bu gruplara bakan hocalarla diyaloğum oldu. İçlerinde çok değerli arkadaşlar vardı. Ben ayırım yapmadan senin şahsında hepsini kutluyorum. Başta yukarıda saydığım öğrencilerime ve diğer gruplara, kısacası İnegölspor alt yapısına verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnegölspor hancı, bizler yolcuyuz. Bu handan neler geçti neler. 45 yıllık futbol tecrübemle sana bir önerim var. Biraz sakin ol ve yerine gelen arkadaşımızla bir araya gel, birlikte bir basın toplantısı yapın. Türkiye finallerine bu takımları siz götürün, bitince de vedalaşıp öpüşün.

Sevgili kardeşim ve dostum Özgür Şahin kardeşime de bir mesajım var. Yeni ekibinde çok gayretli ve iyi niyetli öğrencilerim, öğretmenim ve arkadaşım var. Ancak 2-3 tanesi benim açımdan çok sürpriz oldu. Bu 2-3 çalıştırıcı yaz okuluna mı? Yoksa kadrolu anrenör olarak mı? geldi anlayamadım. Onları bu sezon İnegölspor’la ve öğrencilerimle beraber yakından izleyeceğim. 

Geçmişten bu konuda çok özel tecrübelerim var. Bununla niçin bu kadar yakından ilgileniyorum diye düşünme. Yukarıda daha önce çalıştığınız ve bu çalışacağınız öğrenci gruplarını saydım. Geçen sezon imkansızlıklar nedeniyle Akademi ligine girilemedi. Umarım bu yıl girersiniz. Aksi çok kötü olur. 

Bu duygu ve düşüncelerle Köksal hoca ve ekibine güle güle derken, Özgür Şahin ve ekibine hoş geldiniz diyor, İnegölspor’un ve alt yapısının başarılarını, Türk futboluna hediye edecekleri yeni yıldızları yazmak dileğiyle. Her şey İnegölsporumuz için olsun. 
Küsmek yok, darılmak yok. Yeni sezon hayırlı olur inşallah…