Yen Teknik Direktörü Ergün Penbe ile çıktığı ilk maçta 3 puanı tek golle alan İnegölspor´da moraller yerine geldi.
Haftalardır galibiyete hasret kalan ve onca flaş transfere rağmen düşme hattına gerileyen İnegölspor´da bu maç adeta hayati önem taşıyıp, alınacak galibiyette 3 puandan daha fazlası durumundaydı.
Maça İnegölspor istekli başladı. Rakibe göre daha istekli ve dirençli bir takım görüntüsü veren bordo-beyazlılar birkaç pozisyon bulsa da sonuç alamadı. Maçın kader anı ise Raif´in attığı gol öncesiydi. 3´e 1 gelip golü kaçıran Tuzla sonrasında ise çabuk çıkan İnegölspor´da Raif´in golüyle öne geçmesi dengeleri değiştirdi. Yeni teknik heyetle birlikte takımda bir istek ve yardımlaşma göze çarparken, yine hiçbir duran top organizasyonunda sonuç alamamamız bu maçta da sürdü. Öyle ki, o kadar serbest vuruş, yine 10-15 köşe vuruşunun hiç birinde İnegölspor´lu oyuncular topa dokunamadılar bile. Yani bu takım hiç mi duran top çalışmadı, hayret bir durum. Umarız Ergün hoca bu soruna bir an önce el atar diyelim.

Kalede Şener birkaç pozisyonda tehlike yaşasa da, tecrübesiyle bunları savuşturdu. Savunmada Bilal ve Kemal sezonunun en iyi maçını çıkardılar. Hele ki Bilal yaptığı kritik hamlelerle takımı ayağa kaldırdı. Sağda Lider fazla ofansa çıkamasa da, savunmada hata yapmamaya özen gösterdi. Solda Recep mükemmele yakın bir grafik çizdi. İleri çıkışlarda ve özelliklede final paslarında hata yapması hem kendisi hem de takımı adına şanssızlıktı. Fakat arkadaşlarından bir adım önde maçı bitiriyordu ki, maçın hakemi sahneye çıktı, uydurduğu basit kartla bu oyuncuyu oyundan attı. Orta alanda Oğuz yorgun bir görünüm verdi. Fazla mücadele etmedi, aldığı topların yarısını olumlu kullansa da, diğer yarısında tercih hataları yaptı. Emrah çok koşmasına karşın zaman zaman top kayıpları yaşadı, kaptırdığı bazı toplarda rakibin tehlikeli çıkmasını sağladı. Sol önde İsmet Hakkı maçın ilk yarısında süper bir mücadele örneği ortaya koydu, adam geçmedeki estetik hareketleri tribünleri coşturdu fakat ikinci yarı sahada yokları oynadı. Ergün hocada onu oyundan almak zorunda kaldı. Sağ önde oynayan Emre Okur boş alan bulduğunda iyi işler yaptı, sevdiği pozisyonları da buldu, golü atamadı ama sıfıra inip yaptığı ortalar hiç biri adrese gitmedi. Bunlara rağmen maçta öne çıkan isimlerden biriydi. Raif golü attı hem kendisi hem takımına hayat verdi. Mücadele ve kendini gösterme adına iyi niyetle çalışıyor. Böyle mücadele ederse hem kendisi hem de İnegölspor adına iyi olacak ama şunu unutmayalım, Raif´ten geçmişte yaptıklarını beklemek biraz haksızlık olur. Yeni transfer Hüseyin Ali Pala savruk ve dağınık oyuncu görüntüsünde ama güçlü fiziği ile rakip stoperleri çakılı tutması büyük avantaj. Birde gol sorununu çözerse demeyin keyfimize. Sonradan oyuna giren Hasan Küçük gayretliydi. Çabuk oynaması, hırslı oluşu orta alanı harekelendirdi, birde yanında diri bir Hacı Mustafa olunca bu bölgede rahat olmamızı sağladı. Recep´in atılmasıyla da oyuna giren İsa´da oyunda kaldığı süre içinde kapasitesini sahaya en iyi şekilde yansıtan oyuncu oldu. Ama Tuzlaspor´da sonradan oyuna giren 97 numaralı Tolunay´a hayranlıkla izledik, keşke bizde bu tür oyuncuları bulup bünyemize katabilsek. Yine konuk takımda öne çıkan bir diğer isim kaleci Bekir oldu. Yaptığı kurtarışlarla maç sonuna kadar takımını oyunda tuttu yoksa yakalanan pozisyonlar golle sonuçlansa maç erkende bitebilirdi.

Sonuçta 6 puanlık maçta İnegölspor kazanıp hem rahat bir nefes aldı hem de alt sıralarla bir anlamda ilişkisini kesmiş oldu. Fakat unutmayalım ki, iç sahada 6 maçımız var ve bunların hepsi final niteliğinde. Zaten deplasmandaki maçları hatırlatmaya dahi gerek yok. Böyle bir fikstür dezavantajına da sahip olduğumuzu da belirtelim.

Son olarak durum değerlendirmesi yapacak olursak, İnegölspor Ergün Penbe ile yeni bir maceraya yelken açtı ve burada hem hocanın hem de futbolcuların birbirlerini anlayıp, yardımcı olması gerekecek. Zaten bana göre Ergün hocanın bundan sonra bu takıma kondisyon anlamında da vereceği fazla bir şey yok. Sadece hoca olayın psikolojik tarafına girecek ve takımı buna göre hazırlayacak sonrasında ise takımın neler yapabileceğini ve ligi nerede tamamlayacağını da birlikte göreceğiz.