Önceki gün tüm sosyal medya ve haber siteleri bu haber ile çalkalandı. Bursa´da Recep Altepe´nin istifasının ardından boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için AK Parti´nin adayı Alinur Aktaş oldu.

Dün ise Bursa İl başkanlığında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yaptığı basın açıklamasında Aktaş´ın ismini adaylık için resmen açıkladı. Ardından belediye meclisinde yapılan seçimde ise Aktaş resmen Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildi.

İnegöl Bursa´ya etkili siyasetçiler gönderen bir ilçe. Daha önce rahmetli Hikmet Şahin´de İnegöl´den gitmişti. Yakın zamanda AK Parti il başkanlığına yine tanıdık bir isim, Ayhan Salman´ı göndermiştik. Daha önceden de nice siyasetçi gönderdik. Şimdi de halihazırdaki belediye başkanımız Alinur Aktaş´ı gönderiyoruz. Bursa İnegölsüz yapamıyor. Bari bu sefer hizmet ile hakkı verilebilse.

İnegöl, Altepe döneminde bir türlü Büyükşehir´in gölgesinden kurtulamadı. Altepe´den yeterince hizmet alamamaktan yakınıyorduk. Doğaldır. Altepe İnegöllü değil. İnegöl neden umurunda olsun ki? Zaten bir de son dönemiydi. Bu yüzden umudumuzu kesmiştik İnegöllüler olarak. Ta ki Erdoğan halkın sesine kulak verip, kendileri hakkında huzursuzluk ve memnuniyetsizlik duyulan bazı belediye başkanlarının istifasını isteyene dek. Nihayet bunlar içinde Recep Altepe´nin de ismi geçince umutlar tekrar yeşerdi.

Bir de önceki akşam Alinur Aktaş´ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı haberi gelince müzmin muhalifler hariç tüm İnegöllülerde meksika dalgası gibi sevinç ve umut dalgası kabardı. Çünkü yavaş ilerleyen, ya da olması gerekipte bir türlü onay çıkmayan bir çok projenin hız kazanması, start alması demekti bu. Tamam belki yerel seçimlere kadar çok fazla vaktimiz yok lakin bu son 1 sene belki de Alinur Aktaş için de ilk yerel seçimlerde tekrar Bursa için aday gösterilmesi önünde bir fırsatı da beraberinde doğuruyor. Zaten İnegöl´de son dönemiydi. Bursa Büyükşehir bir dönemeç, bir keskin imve olabilir. Tabi hem Bursa´nın hem de İnegöl´ün seçmeni bu konuda karar kılıcı gibi. Erdoğan, Aktaş´ın performansından memnun kalırsa yeniden aday neden yapılmasın? Bu da halkın tamayülü yönünde bir refleksle olacaktır elbette.

Erdoğan devamlı anketlerle halkın nabzını tutmasını iyi bilen bir lider. O yüzden Bursa ve İnegöl seçmeninin tavrı burada belirleyici olacak gibi görünüyor.

Sonuçta bir İnegöl çocuğu olan Alinur Aktaş artık karar verici mercide. Bu fırsatı İnegöl iyi değerlendirmeli. İnegöl´ün kronikleşmiş sorunlarını Aktaş Altepe´den daha iyi biliyor. Ve inanıyoruz ki daha duyarlı olacak.

YENİ SORU: İNEGÖL´DE KİM BAŞKAN OLUR?

Evet yeni ve merak edilen bir başka soru da bu? Alinur Aktaş Bursa´ya gidince yerine kim geçecek? Elbette kanunen belediye Meclis üyelerinden birisi olacak. Fakat kim? Sosyal medyada ve etkili çevrelerde en çok ismi geçenler arasında Başkan Yardımcısı Alper Taban, Adil Kansu ile AK Partili Meclis üyesi Nedim Bayram var. Kim gelirse gelsin Büyükşehirle uyumlu çalışacağından şüphemiz yok. Uyum ise daha çok ve hızlı hizmet demek. Ve elbette yine bu düğümde Ankara´da çözülecek. Erdoğan´ın İnegöl´den ayrı bir istihbarat kanalıyla raporlar aldığı yönünde duyumlar almıştım. Sanırım kuşlar Ankara´ya uçacak ve gerekli şeyleri iletecektir. İletmiştir de zaten. Muhtemelen İnegöl´e gelecek isim çoktan hazır. Bir tek duyurulması kaldı.

Kim gelirse gelsin kronikleşmiş sorunları avucunda bulacak. “Alinur Aktaş” fırsatını iyi değerlendirirlerse fazla terlemeden üstesinden gelebilirler. En önemli sorunların başında alt yapı sorunları, ulaşım ve trafik gibi can sıkıcı sorunlar ve su faturalarına yansıyan Büyükşehir kazığı var... Bunlar en acilen çözümlenmesi gereken sorunlar.

Başkanlık ateşten gömlek. Şehr-i Emin olmak demek, tüm o beldenin vatandaşlarının dertleriyle ayrı ayrı dertlenmek ve dertlerine çözümler üretmek demek. Vebali ağırdır. Allah istikamet üzere doğru işler yapmayı nasip etsin. Yardımcıları olsun...