Alinur Başkanın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından buyana yaklaşık bir ayı geçkin bir zaman oldu. Tabi Başkanın 13.5 yıllık İnegöl Belediye Başkanlığı görevi süresinde özellikle spor alanında yaptıkları bana göre damga vurdu.

Görevde bulunduğu 3 dönem içinde küme düşmüş İnegölspor´u 2. Lige taşıdı. Yine PTT 1. Lig final kapısına gelindiğinde dolaylı olsa da imzası vardı. Her zaman söylüyorum, Alinur Başkan İnegölspor kulübüne sahip çıkmasa, şimdilerde amatör kümedeydik. Aksini iddia eden varsa nankördür. Kulübe katkı sağlarken yaşadıkları sıkıntılar da cabası...

Çünkü dünyanın en zor işidir birinden bir şeyler talep etmek ya da istemek. Bundan dolayı İnegölspor konusunda bana göre elinden gelenin fazlasını yapmıştır Alinur Başkan.
Yine, yeni tesis olayı bana göre geç kaldı. Fakat temeli yine ona nasip oldu. Kalıcı gelir konusunda daha fazla bir şeyler yapılabilir miydi, o da ayrı konu. Fakat bütün bunları yaparken özellikle İnegölspor konusu hakkında konuşuyorum, çok gereksiz adamları taşıdı, kulüpte caka sattırdı, o da ayrı bir hikaye.. Yine bundan sonra İnegölspor´un yanında Bursa eski Büyükşehir Belediye Başkanlarından daha fazla olacaktır şüphem yok fakat şuan bana göre erken.

Amatör takımlara yapılan sahalar ve onlara kazandırılan tesislerde Alinur Başkan döneminde yapıldı. Kulüp lokalleri, kahvehane köşelerinde yaşamaya çalışırken, modern lokaller ve yanlarında halı sahalar yapıldı. Rica minnet başkan adayları arayan amatör küme takımları kongrelerde çift liste ile yarışır hale geldi. Sezon bütçelerinin yarısını gelirlerden karşılayan yöneticiler, rahat bir nefes aldı. Fakat iki modern sahanın yanında Orhaniye sahası da yapılsa, daha da iyi olurdu. Çünkü amatör küme takım sayısı arttı, sahalar ve antrenman sahaları yetmemeye başladı.

Seversiniz sevmesiniz ülkede bir salon sporları gerçeği var. 6-7 yıl önce esamesi okunmayan bir Belediyespor kuruldu ve az bütçeli olmasına karşın çok büyük işler yaptı. Efeler Liginde İnegöl´ün adını tarihe yazdırdı, yetmedi bu sezon kısa sürse de Avrupa Kupalarına gitmeyi başardı. Bunun yanında İnegöl´de öğrencilerin ve gençlerin bu tür aktivitelere ilgisi daha da arttı.

Tabi bütün bunlar ciddi ve sistemli çalışmalar ve doğru ekiple oldu. Alper Başkanla daha da çıta yukarı taşınacaktır, kaygımız yok.

Yine okulların ve bireysel anlamda yapılan spor aktivitelerinde İnegöl Belediyesinin hep sporcuların yanında olduğunu, DOSTUM projesi ile İnegöl´de spora farklı bir bakış açısı kazandırıldığını, fakat İnegöl Belediyesi olmasa bu işin temenniden öteye gidemeyeceğini de unutmamamız lazım.
Bana göre ufak tefek eksiklilerle Alinur Başkan İnegöl´de görev yaptığı süre içinde sporun her branşına sahip çıktı, çıkmaya çalıştı. Muhakkak bazı aksaklılar vardır, buda bundan sonra tamamlanacaktır. Fakat her yapılan çalışmada iyi niyet vardı, ben bildiklerime şahidim.

Tabi bütün bunlar olurken, olumsuzluklar olmadı mı? Son bir yılda beklenmedik, inanamadığımız şeylere de şahit olduk. Sezon başı İnegölspor´un yaşadığı kongre sürecinde sosyal medya denen fitne fücur yuvasından başkan Aktaş´a hakaretler edildi, kimse karşısında durdu mu? Hayır. Yine internet ortamlarında özel konular yazıldı, kimse durdu mu yada bir Allah´ın kulu cevap yazıp öyle değildir dedi mi? hayır. Herkes seyredip neler olacağını bekledi ya da Alinur Aktaş´ın bundan sonra siyasi hayatının olmayacağı kanaatine vardı.

Şimdi gerçek Alinur Başkanı sevenleri ayırıyorum, Bursa Büyükşehir´i bazıları türbeye çevirdi, ziyaretler, selfiler, resimler, paylaşımlar…

Arkadaşlar, bu adamın son bir yıl İnegöl´de yemediği darbe kalmadı. O zamanlar neredeydiniz Allah aşkına…
Bundan dolayı başkana Allah kolaylık versin demekten başka çare yok ama bana göre Alinur Başkan Büyükşehirde Bursa´dan çok İnegöl ile zorlanacak gibi geliyor bana….