Sarıyer deplasmanı öncesi ev sahibi takımda bazı sorunlar yaşandığı, hatta bazı futbolcuların kadro dışı kaldıkları şeklinde söylentiler açıkça iştahımızı kabartmıştı.

Şuana kadar oynadığı maçlarda sadece Erciyes´i deplasmanda yenen ve İsmail Güldüren ile çıkış arayan İnegölspor, bu sefer şeytanın bacağını kıracak mı derken maç başladı.

Maçın başlarından Sarıyer istekli, İnegöl ise kontrollüydü. Kadroda kendilerine yer bulan ev sahibi futbolcular sanki hocalarına kendileri ifade etmek için iki misli mücadele ediyordu. İnegölspor ise rakibin baskı ve biraz sert, birazda prese dayalı futbolu karşısında istediği oyunu kuramıyor, akabinde de gollük pozisyonlar gelmiyordu. Uzun toplar yada duran top organizasyonu sonuç getirir mi beklentileriyle de koca 90 dakika bitince, İnegöl adına gelenek bozulmadı ve geride kalan 14 haftada 8. beraberliği alarak ne İsa´yı nede Musa´yı güldürdü.

Deplasmanda alınacak her puan değerli fakat iç sahada da kaybın fazla olunca bunu telafi etmek zorundasın. Sarıyer ligin sıradan takımı değil ve İnegöl içinde bu beraberlikle en azından play-off yolunda her şey bitmiş değil. Takıma baktığımızda savunmada Kemal ve Bilal her zamanki gibi arkadaşlarından bir adım önde mücadele verirken, kalede Tevfik ciddi hata yapmadı. Solda Recep aldığı topları olumlu kullanırken, sağda Lider Koç için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Bu oyuncu çok kritik yerlerde pas tercih hatası yaparken, geri dönüşlerde de ağır kaldı. Oysa benim bilip, tanıdığım Lider kesinlikle bu değil, yani bu durumda Mustafa Vargel ve Enes Bayır´da bence bu kadar oynar diye düşünüyorum bu bölge için. Orta alan ise bu maçta tam bir muamma oldu. Emrah maçın bazı bölümlerinde sahneye çıkarken, bazı anlarda ise saç baş yoldurdu. Oğuz Kocabal gibi bir oyuncu bir hoca için tam bir el bombası. Oynatmasın bir dert, oynatırsın ne yapacağı belli değil. Bu maçta Oğuz sahada işini tam manasıyla yaptı diyen varsa bilemem ama benim bildiğim Oğuz kapasitesinin yarsında anca oynuyor. Berkay´ı oynamayınca ya da az süre alınca eleştiren isimlerden biri bendim ama maalesef Berkay, Sarıyer maçında bizi yanılttı. Biraz koşsa skor lehimize dönecek. O ince bilekli sahada pasları sanki eliyle atar gibi arkadaşlarına kullanan, her duran topu yarım penaltı korkusunu rakiplerine yaşatan Berkay dünkü maçın cd´sini izlesin bakalım kaç pası olumlu kullanıp, ne yapmış. Kaliten olmaz anlarım, zaten sendende fazla bir şey beklemeyiz ama sende bu ligin fazlası bir cevher var be kardeşim. Ömürcan çok koştu, rakip savunmada boşluk aradı ama gücü bir yere kadar. O da bir süre sonra oyundan düştü ama sahada kaldığı süre içinde iyi işler yaptı diyebiliriz yada açacak olursak çabaladı diyelim. Emre Okur iyi bir kumaşa sahip tartışmasız. Forvet oynasın dendi oynamaya başladı ama buralar farklı bir dünya. Gol şansı var, iyi adam eksiltiyorsun, ölü noktalarda kendini hayalet gibi saklıyorsun ama çizgide içeri girince işler biraz zorlaşıyor. Bu bölgedeki sıkıntı böyle giderilmeye çalışılıyor ama bence nafile. İsmail Köse çok koşuyor görünsede benim beklentilerimin çok altında. En azından maliyetiyle konuşuyorum, o rakamlara futbolcu alıyorsam takımı alıp götürmeli yoksa aynı işi Mahmut Şeker´de Ömürcan´da maliyetleri ölçüsünde zaten yapıyor.

Sonuçta İnegölspor iki haftadır önceki maçlara göre sahada daha istekli ve daha arzulu bir görünüm veriyor. Sahada yorgunluk belirtileri görünse de İsmail Güldüren faktörü futbolcuların mücadelesini arttırıyor. Emre Aktaş oyuna girdi, oraya buraya basmaya başladı, böyle olursak sorun çözülür ama devre arasında bence 4-5 oyuncu ile yolları ayırıp, iyi bir strateji ve planlama ile yola devam etmeliyiz. Yoksa ligi 6. sırada bitiren ile 15. sırada bitirenlere plaket vermiyorlar. En azından maliyetten kurtarırız. Çünkü bu işin başka çıkar yolu yok yada bundan sonra assolistler sahne almalı.
Şimdi sırada zorluk ve gerginlik derecesi yüksek bir Eyüp maçı var ve biz kazanmak zorundayız. Söylediğim gibi kalan 3 maç futbolcuların karne notunu belirleme açısından önemli. Siz çalışır mücadele verirsiniz, başta hoca olmak üzere yönetimde karne notunuzu adilane bir şekilde verir. Bunda haksızlık yapılacağını ihtimal vermeyin. Çünkü geride kalan maçlar zaten sizin aynanız olacaktır.