Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin BEBKA 2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğü "Atölyemde Eksiğim Yok, Alanımda Uzmanım Çok" isimli proje önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Proje kapsamında BEBKA 654 bin 938 TL destek verdi.

Projenin açılışına BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Şube Müdürü İsmail Kayışlı, İTSO Başkan Vekili Halil Malkaç, oda başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “İnegöl sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için çalışan okullarımıza destek vermek önceliklerimiz arasındadır. Bugün burada yine böyle bir desteğin sonucunda yenilenen iki atölyemizin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. BEBKA'nın 654.938 TL kaynakla mesleki eğitime verdiği destek genç kuşaklarımızın eğitimine paha biçilmez bir katkı sağlayacaktır. Bu destek sayesinde okulumuzun Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı atölyeleri son teknolojiye uygun hale getirilmiştir. Bu atölyelerde sanayi temsilcilerine verilecek eğitimler okul-sanayii işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi. Doğru, sözlerine BEBKA nezdinde Genel Sekreter M. Zeki Durak'a teşekkür ederek son verdi.

MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VE DEĞER VERİYORUZ

Bursa genelinde 19 meslek lisesine hibe programları ile destek olduklarını belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “İnegöl, ihracatı ile çok güçlü bir ilçe, biz de mesleki eğitime önem ve değer veriyoruz. İnegöl sanayisinin ihtiyaç duyduğu ara elemanların kalifiye bir şekilde yetişmesinde meslek liselerine hibe programları ile son teknoloji atölyelerin oluşturulmasında destek oluyoruz. Bölge genelinde meslek liselerine 27 projede 15 milyon TL desteğimiz oldu. Önümüzdeki dönem neler yapabileceğimizin planlamasını yaparak mesleki eğitim özelinde farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu örnek projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konutşu.

Yapılan açılış töreninin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru tarafından BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak'a plaket takdim edildi. Okul Müdürü Sedat Paslı tarafından oda başkanları ve sektör temsilcilerine çiçek takdim edildi.

Daha sonra Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı atölyeleri gezilerek proje ile okula kazandırılan atölye ünitelerinin tanıtımı yapıldı.

Editör: TE Bilişim