Mobilyadaki ham madde sorununu değerlendiren İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’de ki mobilyacıların ham madde sıkıntısından dolayı üretim yapamadığını belirterek, “Sorun çözülmüş değil, birbirimizi kandırmayalım” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’de ham madde sorunun hala çözülemediğini ifade ederek, “Üretici firmalarımız sanayicilerimiz ham madde bulamıyor. Başta MDF, sunta, cam olmak üzere hammadde bulmakta sıkıntılar yaşanıyor. Ürün temin etmekte termin etmekte sıkıntılar yaşıyoruz. Üretim yapamıyoruz bazı firmalarımız ham madde eksikliğinden dolayı üretimlerini kapatmak zorunda kaldılar.  Bunların hepsinin farkındayız herkeste farkında. Şuan itibari ile sorunu çözmüş değiliz. Çözemediğimiz sorunu da kamuoyuna açıklayamıyoruz.  Hafta sonu Hüseyin Yıldız ile görüştüm bütün verilerini önümüze döktü. Onlarda üretimde sıkıntı yaşıyorlar ham madde bulmakta sıkıntı yaşıyorlar.”

BAYİLERDE PROBLEM VAR

“Dernek başkanları açıkladı kendi ifadeleri ile söylüyorum bayilerde de bir problem var. Bayiler bu ürünleri alıyorlar sevk ediyorlar etmiyorlar.”

BAKANLAR UĞRAŞ VERİYOR

Şuana kadar kamuoyuna açıklama yapmadım. Ama hergün onlarca telefon görüşmesi yapıyorum şuan itibari ile sorun çözülmüş değil. Ham madde sorunu hala çözülmüş değil. Bunun çözülmesi için hammadde üreticileri, vekilimiz bakanlarımız bir uğraş veriyorlar.

SORUN ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM

“Ham madde üreticilerimiz gerekirse ihracat yapmasınlar iç piyasaya ürün versinler.  Ham maddeyi zamanında almış olsaydık mobilyada eksi 6 bir düşüş yaşamayacaktık. Sorun çözülmüş değil birbirimizi kandırmayalım. Ancak herkesin tedbirli planlı gitmesinde fayda var.”

Editör: TE Bilişim