Hafta içerisinde deplasmanda Eyüpspor´u üç golle geçen temsilcimiz İnegölspor´a Pazar günü evinde grubumuzun sorunlu takımından biri olan ve düşmeye namzet, alt yapılardan yeni profesyonel yaptığı gençlerden oluşan Kocaeli Birlikspor´la maçın sonlarında bulduğu golle berabere kalması yakışmadı. Taraftarlarımızın yaptığı olumlu ve yapıcı desteğine rağmen 3 puan gelmedi.
Rakip Kocaeli Birlikspor maddi sorunları yüzünden kaybolan Kocaelispor´un yerine soyunan Kocaeli Birlikspor son iki-üç yıl içerisinde zirveyi zorlamak için yaptığı pahalı transferlerle direklerden dönmüş ve sonunda takımını dağıtmak zorunda kalmıştır.
Pazar günü İnegölspor´a karşı sahaya sürdüğü kadroda en eskisi iki yıllık profesyonel gençler. Tamamı Kocaeli alt yapılarından oluşturulmuş bence en önemlisi geçtiğimiz sezon çok kaliteli bir U-19 takımı vardı. Bu takımdanda profesyonel yaptığı gençlerle oluşturduğu bu kadro tecrübeli oyunculardan oluşan İnegölspor´a karşı özellikle ilk yarıda mükemmel bir mücadele ortaya koydu. Sahaya sürdükleri ilk 11´de sırıtan genç yoktu. Çok güzel oynadılar. Attıkları bir golün dışında ilk yarıda net 3 gol kaçırdılar. Kaleci Onur beraberliğe motive olduğu için maç boyunca iyi oynamasına rağmen zaman çalmak için yerden hiç kalkmadı. 11 numaralı Melih ve 10 numaralı kaptanları Raif Üstün göze batan oyuncularıydı. İnegöl´e galibiyete inanarak gelseydiler çok rahat üç puanla dönebilirlerdi. Beraberlik golünü 83. dakikada tamamen tecrübesizlikten yediler. Bu genç takımın başında teknik direktörleri yoktu. İstediklerini alıp gittiler. Aldıkları 1 puan fazlasıyla haklarıydı. Çünkü gerçekten güzel oynadılar. Topa yatkın gençleri var. Hepsinin ayağına top yakışıyordu. Bu takımı izlemeye devam edeceğim. Bu genç ve amatör ruhlu kadro ile ne yapacaklarını merak ediyorum.
İnegölspor´a gelince teknik heyet maça; kalede Şener, geride Anıl-Bilal-Kemal-İsa, ortada Enes- Emirhan-Barış Sinan-Ali, ileride Raif ve Kenan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Barış Sinan´ın yerine Okan, Ali´nin yerine Uğur ve İsa´nın yerine Ahmet Hakan´ı oyuna aldı. Hafta içerisinde Eyüpspor´u deplasmanda 3 golle geçen takımımız, bu çok kolay görünen maçtan önce rehavete kapılmış daha doğrusu rakibini küçümsediğinden karşısında çok genç ve tecrübesiz ancak çok teknik, iyi mücadele eden ve sahaya iyi yayılan, göze hoş futbol oynayan bir takım görünce ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeden birde kalesinde bir gol gördü.
İlk yarıda ve ikinci yarının ilk 30 dakikasında geride iki kaptanımız Kemal ve Bilal olmasaydı kalesinde en az 2-3 gol daha görebilirdi. Müdafaamızın direği ve sigortası Bilal olağanüstü bir son gayretle 2 golü kurtarırken, kaleci Şener´de tecrübesi ile 2 tane golü çizgiden geri çevirdi. Bunlara birde kaptan Kemal´in ikinci yarıda son anda ayak koyarak kurtardığı pozisyonları görünce, İnegölspor´un bu maçtan bir puanla çıkmış olmasına sevinmemiz gerekir.
İlk yarıda inanılmaz derecede etkisiz bir futbol ortaya koyan İnegölspor, genç Enes´e top attıklarında bu gencimiz şahsi gayreti ve çabukluğu ile birkaç pozisyon üretti. Ancak forvetimizde oynayan iki tecrübeli oyuncumuz Raif ve Kenan bu maçta çok etkisiz kaldılar. Kenan sahada hiç yoktu. İnegölspor Kenan´la adeta 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Teknik heyetimiz ilk yarıdaki kabustan devre arasında uyanır gibi oldu ve ikinci yarıda yaptıkları değişikliklerle rakip kaleyi abluka altına almaya başladı. Tecrübeli Okan´ın oyuna girişiyle İnegölspor özellikle son 15 dakikada coştu. Okan inanılmaz bir performans gösterdi. Enes´e kaptırdığı formayı geri almak için adeta savaştı. Nitekim bu gayretinin karşılığını attığı beraberlik golüyle aldı. Böylece İnegölspor 75 dakika uyuduğu maçın son 15 dakikasında beraberliği kurtardı. Ancak oynadığı bu etkisiz oyunla tribünlerde büyük hayal kırıklığı yarattı.
Kalede tecrübeli Şener tecrübesini fazlasıyla konuşturdu. Kurtardığı 2-3 tane mutlak golle takımını ateşledi. Geride iki bekimiz Anıl ve İsa genç rakipleri karşısında zorlandılar. İki kaptanımız Kemal ve Bilal bu maçta karşılarındaki acemi fakat fırtına gençlere karşı iyi direndiler. Kurtardıkları 2-3 pozisyon var ki, bu mutlak pozisyonlar gol olsa farklı bir skorla sahadan boynu bükük çıkabilirlerdi. Orta sahada sağ kanatta genç Enes yine iyi oynadı. Buluştuğu toplarla rakip sol beki bunalttı. Ancak kestiği ortalara vuracak tecrübeli golcülerimiz sahada geziniyordu. Emirhan ve Barış Sinan ve ilk defa seyrettiğim Ali Sakal mücadele etmeden, koşmadan oynayınca orta sahamızı rakiplere altın tepsi içinde sundular. Teknik heyet Barış Sinan´ı çok daha önce oyundan almalıydı. İleride Raif çok istekliydi ancak orta sahamız gününde olmayınca gerilere gelmek zorunda kaldı çok çabuk yorulup oyundan düştü. Büyük umutlarla gol umudu olarak alınan tecrübeli Kenan´ı ilk seyrettiğim Bodrum maçında çok etkisiz bulup eleştirdim. İlerleyen maçlarda hiçbir ilerleme kaydetmediğini üzülerek izledim. Bu maçta sahada yoktu. Bu kadar etkisiz bir maç çıkarıp 90 dakika sahada tutulan bir oyuncuya çok az rastladım. 6 hafta oldu. Teknik heyetimizin bu oyuncu hakkında bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Bu kadar kötü oynayıp maç sonunda genç bir ekibin genç bir oyuncusuna sebep ne olursa olsun saldırması yakışmadı. Umarım teknik heyetimiz veya yöneticilerimiz bu tecrübeli oyuncuya gerekli uyarıyı yapar. İzlemeye devam edeceğiz.
Sonuç olarak İnegölspor geçtiğimiz hafta içerisinde deplasmanda aldığı 3 puanın 2´sini bu hafta çok genç ve küme düşme adayı bir takımla oynadığı etkisiz maçta çimlere gömdü. Bu maçı İnegölspor´un çok farklı kazanacağını düşünerek maça gelenler hayal kırıklığına uğradı. Ancak kaliteli ve çok mütevazi amatör ruhlu gençlerden oluşan ve göze hoş teknik bir futbol oynayan bir takım seyrettiler. Biraz tecrübeli olsalardı veya başlarında bir teknik adam olsaydı çok rahat 3 puan alabilirlerdi. Çok net pozisyonları tecrübesizlikten cömertçe harcadılar. Son yarım saatte attıkları 1 golün üzerine yatmaya kalkınca, birde kulübeden bu son dakikaları yönetecek bir teknik adamları olmayınca 1 puana razı oldular.
Grubumuzdaki diğer sonuçlara baktığımızda zirveyi zorlayan 7-8 takım var. Bunların yanında düşme potasında da 4-5 takım var. İnegölspor bunların arasında geziniyor. Bu kadro ve bu oyunla bu kadarı yeter. Önümüzdeki hafta, evinde Bucaspor´u 3 golle geçen 8 puanla 8.´ci sıradaki Sarıyer ile deplasmanda oynayacak. 9 puanla 9. sıradaki İnegölspor maçı fikstürde bir yer değiştirme maçı olabilir.
İnegölspor´un bu deplasmanda da puan veya puanlarla dönmesi dileğiyle, başarılar diliyorum. İnegölsporumuzun başarılarını yazmak dileğiyle…