Geçtiğimiz sezonun son maçında İnegölspor berabere kalsa, Play-of´a kalacak, Eyüpspor ise küme düşecekti. Böylesine enteresan bir kapanış maçı Eyüp stadında oynandı ve çok enteresan bir oyun ve maç sonunda Eyüpspor tek golle kazanarak kümede kaldı, İnegölspor ise play-of´a kalamadı.
İşte böylesine enteresan bir maça spor yazarı olarak akreditasyonumu yaptırdım ve maça gittim. Maça rahat gireceğimi düşünerek stadın basın kapısına gittiğimde görevli bana kapıda bu maça neden geldiğimi, bu maçta gazetecilerin ne işi olduğunu kaba bir dille söylemeye daha doğrusu gözdağı mahiyetinde bir mesaj vermeye çalıştı. Kendilerine bu maçı izlemek için İnegöl´den geldiğimi ve basın tribününe girmek istediğimi gülerek söyledim. Bana yardımcı olmadı. O sırada çok enteresandır, bizim oyuncuların soyunma odasının önünde bir grup taraftar tarafından atılan patlayıcı maddeler patlıyordu. Bu sırada imdadıma Federasyonun maç gözlemcisi yetişti ve beni dinledikten sonra şeref tribününe aldırdı.
Böylesine gergin bir ortamda şeref tribünündeki yerime oturdum ve olanları not almaya başladım. Bu sırada takımlar sahaya çıkıyordu. Birde ne göreyim, sahaya çıkan İnegölsporlu oyuncuların ayakları altına atılan patlayıcı maddeler sahayı adeta cehenneme çeviriyordu.
Bu şartlarda başlayan maça yani şeref tribününe bir federasyon yöneticisi geldi ve ilk yarı boyunca oturup yanındakilerle maçı seyrederek devre arasında çıkıp gitti. İlk yarı golsüz kapandı. Maç başladıktan sonra İnegölspor taraftarı da stada ulaşmıştı, içeri girdiler. Bu dakikadan sonra stad daha da ısındı ve gerildi. Bu gerilimde ikinci yarı başladı ve İnegölspor enteresan bir oyun oynarken, Eyüp karambolden bir gol buldu ve kümede kaldı. Normal şartlarda İnegölspor bu maçı çok rahat kazanabilirdi ama olmadı. Çünkü İnegölspor normal oyununu oynamadı veya oynayamadı.
İşte özetle anlattığım bu gerilimli maçın ardından bu sezon yine aynı gruba düştük ve Pazar günü de önemli bir maçımız vardı. Eyüp´ün 23 puanı, İnegölspor´un 20 puanı vardı. İnegölspor kazanırsa yer değişeceklerdi. Eyüp taraftarı alınmadı, onlarda gelmedi. Tribünler de katıksız İnegölspor taraftarı vardı. İnegölsporumuz Erkan Bölükbaş (İsmail Güldüren)´in Teknik Direktörlüğünde çıktığı maça etkili başladı ve nitekim 33. dakikada da Eren´le golünü de buldu. Devreyi böyle kapatarak ikinci yarıya avantajlı başladı.
Tribünler ikinci yarıda fark beklerken, 77. dakikada Eren kaleci Mahmut´a yaptığı bir hareket sonunda kırmızı kart gördü ve ne olduysa bundan sonra oldu. Eyüp 10 kişi kalan İnegölspor´un üzerine geldi ve hemen beraberlik golünü buldu. Golü atan Cem rakip takımın en iyi adamı. Geçen sezonki maçında en iyisiydi. Kaliteli bir forvet. Tribünlerimizin bu dakikaya kadar yaptığı sert tezahürat ve sahaya atılan yabancı maddelerin psikolojik etkisi nedeniyle ilk golü atan Cem ve maçın sonlarında oyuna girip muhteşem bir gol atan Atakan gol sonrası tribünlere yaptıkları centilmenlik dışı hareketler tribünleri daha da gerdi. Son 15 dakikada tribünlerden sahaya atlayan kişiler, hakeme yapılan olumsuz tezahürat ve en sonunda gol sonrası yaptığı centilmenlik dışı davranışlar nedeniyle oyundan atılan Atakan´a İsmail Güldüren´in tepkisi, bu tepkisi nedeniyle İsmail Güldüren´in orta hakem tarafından sahadan atılması. Ardından 7 dakikalık uzatmalarda tribünlerin ayağa kalkması, sahaya atılan yabancı cisimler ve hakemin bitiş düdüğü, kabus gibi bir maçın sonuydu.
Eyüpspor sahanın ortasında kümelenip İnegölspor tribünlerini tahrik edercesine sevinç gösterileri yaptıktan sonra güvenlik güçleri tarafından soyunma odalarına götürülürken, tribünler şaşkın, yönetim şaşkın. Bu olaylar devam ederken, saha gözlemcileri notlarını tutuyordu. Çok güzel ve çekişmeli bir maç izlemeyi hayal ederken, kabus gibi bir maçı izlemek zorunda kaldık.
Böylesine gerilimli bir maçta oynaması gereken Oğuz hariç tüm oyuncular şans buldu. Kaleci Tevfik böyle maçlarda dağılıyor. Müdafaamız da bu maçta sos verdi. Orta sahamız evlere şenlikti. Orta sahada yoklardı. Ancak ne ileride ne de geride varlardı. Genç Mahmut yine şans buldu ve yine saç baş yolduran bir gol kaçırdı. Atsa maç kopacak ve Eyüp dağılacaktı. Dışarı atılması zor bir topu bomboş durumda dışarı attı. Kaçırdığı bu golle İnegölspor´un adeta ipini çekiyordu. Eren böylesine kritik bir maçta gol attı ancak kendisini attırmak için adeta harakiri yaptı. Rakip Eyüpspor iyi bir oyun oynayamadı. Ancak iki güzel gol buldu. İsmail Güldüren tribünlerin büyük tepkisine neden olan değişiklikleri yanlış ve zamansız yaptı. Nitekim faturayı da ağır ödedi. Atakan´ın golü muhteşemdi. Doksana takıldı. Ona o topu vurduran sağ bek Lider ve diğerleri ne yaptı? Eren atıldıktan sonra oyunun gidişatı değişti. Her şey üst üste geldi. İnegölspor´da bu kadar tecrübeli oyuncu varken, bu krizi yönetecek bir irade gösteremediler, dağılıp gittiler. Böyle bir Eyüpspor´u yenemez isek kimi ve nasıl yeneceğiz?
Sonuç olarak yukarıda futbol mu? kavga mı? yazdım bilemiyorum. Ancak İnegölspor´un bu maçta büyük bir yara aldığını söyleyebilirim. Bu maçın sonuçlarını federasyonun ilgili kurulları değerlendirecek. Bu değerlendirmelerin sonunda neler olacak bekleyip göreceğiz.
Bu maçın diğer maçlardan biraz farklı geçeceğini biliyor ve bekliyorduk. İnegölspor teknik heyeti ve oyuncular bu maça çıkarken, Eyüpspor´un takımımızı ve tribünleri gereceğini bilmeliydi. Takımımızı buna göre motive etmeliydi. Tribünlerimizde daha sakin olup sadece takımımız lehinde tezahürat yapmalıydı. Hele hele 78 dakika önde götürdüğümüz bir maçta sağduyulu davranmalıydı. Sahaya atılan yabancı cisimler, kötü tezahürat ve en sonunda sahaya atlayan kişiler İnegölspor´a ne kadar zarar verdiklerini umarım anlamışlardır.
Buradan İnegölspor yönetimi de gerekli dersleri çıkarmak zorunda. Maçtan sonra İsmail Güldüren ve ekibi ile çok anlamlı ve çok özel bir görüşme yaparak, bu maçın değerlendirmesini yapmalıdır. Bu maçtan sonra İnegölspor için çok yeni bir dönem başlayabilir.  Devre arasına iki maç kaldı. Bu şartlarda devre arası bir kurtuluş olabilir. Toparlanmak ve yaraları sarmak için iyi bir zamandır. Umarım bu maçın sonuçlarından en az zararla çıkar ve yoluna güçlü bir şekilde devam eder.
İnegölspor büyük bir camiadır. Bunun altından kalkar. Çünkü geçmişte kalkmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle İnşallah bir daha böyle bir maç izleyip yazmam. İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle. Haydi İnegölüm; “zararın neresinden dönersen kardır” deyip, toparlan ve yoluna devam et...