Hafta başında, sezon öncesi büyük umutlarla takımın başına getirdiği Osman Özdemir ile yollarını ayıran İnegölspor´da Niğde Belediye maçı hem psikolojik hemde sosyolojik açıdan önemliydi.

İsmail Güldüren nezaretinde hafta boyunca bu maçın provasını yapan İnegölspor topla çok oynamış, çok istemiş gibi görünse de kendisi için hayati önem arz eden 3 puana ulaşamadı. Maça istekli başlayan daha önce basmayan ve koşmayı dahi taksitle yapan futbolcular İsmail hocanın gazabına gelmiş olacak ki çok istekli göründüler.

Savunmada Bilal ve Kemal, sağda Lider, solda ise Recep ofansa oldukça fazla katkı yaparken, orta sahada Emrah´ın yokluğunda beraber oynayan Hacı ile Oğuz istekli görünseler de final paslarında iyi değillerdi. Kısaca maçın fazla bölümünde topla oynayan İnegölspor´du ama nerede 1 ve 2. bölgelerde, 3. bölgede ise zaten zar zor pozisyona girdik, onuda değerlendiremedik. İleri uçta Emre Okur markajda kalınca rahat değil ama serbest kalınca çok iyi. Onun forvet konusu gözden geçirilmeli. İsmail Köse koşuyor, oynamaya çalışıyor ama bir şeyler yerine oturmuyor. Ne o kendi kalitesine yakışır mücadele ediyor nede İnegölspor ondan beklentilerine ulaşmış durumda. Ömürcan oyunda kaldığı sürece iyi işler yaptı fakat topu biraz fazla ayağında tutması işimizi zorlaştırdı. Berkay duran topları iyi kullandı ama onun kullandığı atışlarda ne topa gitmek isteyen nede topu almak isteyen candan oyuncu olmayınca o vuruşlarda güme gitti. Maçın adamı ise İnegölspor´da kaleci Tevfik oldu. Üç kez rakipleriyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole izin vermedi. İnegölspor 1 puan aldıysa bunda kuşkusuz en büyük pay kaleci Tevfik´in.

Kısaca şaşalı ve umutlu başladığımız bir sezonda play-of´unda dışında bir görüntü veriyoruz. Ligde daha bu köprünün altında çokça sular akar gider ama biz yapımız ve sahada duruşumuzla hiçmi hiç ümit vermiyoruz. Takım temposuz ve golü yiyince gardı erken düşüyor. Sezon öncesi kamp bence hiç iyi geçmemiş, şuan bunun cemeresini çekiyoruz. Bir yandan maç almamız gerekirken, bir yandan Teknik Direktör arayışında olan İnegölspor, teknik heyet konusunu acilen çözmeli. Ya İsmail Güldüren ile yol haritası çizip devam etmeli ya da kendi yapısına uygun en iyi hocayı takımın başına getirmeli. Bu boşluk şuan kulübe büyük zarar veriyor ki, bunun acilen çözümü şart.

Konuk Niğde ise kaliteli isimlerden kurulu bir oyuncu ekibine sahip ama bakıyorum yaş ortalaması bizim takıma eş değer bir oyuncu topluluğu. Nasıl mücadele veriyor, bunda Eser hocayı kutlamak gerek. Bir takımın deplasmanda nasıl oynaması gerektiğini gösterdiler. İnegölspor rakip kaleye yüklendiğinde ve akabinde dönüşler ağır olunca İbrahim Alan ve Emin Yalın ile kontradan pozisyon buldular. Bazen taktiği maç maç vereceksin, oyuncu yapına göre kadro çıkartacaksın, erken maçı kopartıp skoru lehine çevireceksin. Biz haftalardır bunun sıkıntısını yaşadık. Bu işin gerçek hikayesi ise koşmak ve sonuna kadar tabiri caizse savaşmak. Onlar olmazsa koşmazsan hikaye. Koşacak, mücadele vereceksin, pas yüzden yüksek olacak, zaten kötü oynarsan iki maç takılırsın sonrası kendiliğinden gelir. İşte bizim en büyük sorunumuz bu ki, buda bu işin tamamı demek.

Maçın sonlarında kazanılan penaltı ile 1 puanı hanesine yazdıran İnegölspor bu haftayı hareketli geçirecek gibi. Artık yapılması gereken düşülen girdaptan bir an önce çıkılması ve beklenen çıkışın sağlanması yoksa atı alan çoktan Üsküdar´ı geçmiş olacak ki, o da bu kadar çalışan ve maddi destek bulup bu kadroyu oluşturan başta yönetim olmak üzere camiaya yazık olacak.

Yine son olarak play-off hattı ile aramızda öyle korkunç bir fark yok ama söylediğimiz gibi kesinlikle başta yönetimin bazı isimlerle yol ayrımı ve takıma takviyeler konusunda nokta atışlar yapması gerekecek. Mesela ilk yarının bitimine 4 maç var ve bu maçlardan hiçbiri kolay değil, bu takıma bir ciddi dokunuş olmazsa bu anlayışla ne deplasmandan Sarıyer ne iç sahada Eyüp ve 1461 maçlarını kazanabiliriz. Bunun için dediğimiz gibi bu durumda yönetimin, Onursal Başkan Alinur Aktaş ile istişare ile gidişat ve bundan sonrasıyla ilgili çözüm bulunacaktır. Çünkü Onursal Başkan Aktaş´ın bu konuda kitap yazacak kadar tecrübesi var ve bencede şu an yönetimin en çokta bu konuya ihtiyacı var gibi. Yoksa yemek çıkmayan, maç başı ödenmeyen, yatacak yeri olmayan takımlar liglerde şov yaparken, biz niye bu durumdayız ki…