Mahalleliden baz istasyonuna geçit yok
Akhisar Mahalle sakinleri evlerinin dibine kurulacak baz istasyonunun çalışmalarının durdurulması için imza toplarken, kurulum yapmaya gelen ekip mahallelinin tepkisi ile karşılaştı.
Akhisar Mahallesi’nde konut alanı içinde bulunan bölgeye, bir GSM operatörü tarafından baz istasyonu kurulmak istendi.  Bölgede bulunan satılık arsayı satın alan GSM operatörü geçtiğimiz günlerde temel çalışmasını yapmıştı. Bugün baz istasyonu kurulumu için gelen aracı firmanın personeline mahalle sakinleri tarafından çalışmalarına izin verilmedi.
İMZA TOPLANDI
İmza toplayan mahalle sakinleri elde ettikleri 300’e yakın imzayı yetkililere teslim etti.
YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Konu üzerine açıklamalarda bulunan Akhisar Mahallesi Muhtarı Oktay Garip “Mahallemizde Safran ve Çelikel sokak bölgesinde bir baz istasyonu çalışması yapılıyor. Konut alanı içinde böyle bir çalışma yapıldığı için biz karşıyız. Vatandaşların evlerinin ortasına baz istasyonu yapılması sağlık açısından bir sıkıntı olacaktır. Sanayi alanlarımız var bu bölgede yeşil alan bölgelerimiz var biz burada yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Vatandaş bizim arkamızda elimizden geleni yapacağız yetkililerden destek bekliyoruz. ” 
GEREKİRSE YARGIYA BAŞVURACAĞIZ
“İmza topladık bugün Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapacağız. Verilen kararlarda Büyükşehir Belediyesi daha önce uygun görülmedi kararı vermiş daha sonra uygun görülmüştür kararı vermiş. Biz bu karara karşıyız gerekin yapılmasını istiyoruz. Şuna çalışmaları bir günlük durdurduk bizde başvuruyu yaparak bu çalışmaları durdurulacaktır. Gerekirse adli başvuru yapacağız.”
SABAH 07:30’DAN BERİ BURADAYIZ
Mahalle sakinlerinden Mafuz Taşkesen ise “Muhtarımız dünden beri bizimle beraber gereken imzaları topladık. Sabah 07:30’dan beri burada bekliyoruz yapılmasını istemiyoruz direniyoruz.” dedi
YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
Evi ile baz istasyonu arasında 2,5 metre olduğunu ifade eden Maşallah Çetin “Bende bir vatandaş olarak seçtiğimiz Belediye Başkanlarımız görevli insanlarımızın halkın canını malını yaşamını korumak zorundadır. Evim ile baz istasyonu ile arasında 2,5 metre mesafe var. Kanun vatandaşın malını canını sağlığını korumak zorundadır.  Eğer sağlığımıza doğacak çocuklarımıza zararlı ise neden 10 evin ortasına kuruluyor. Lütfen seçtiğimiz siyasiler, valilerimiz ve sağlık bakanımızı göreve çağırıyorum. “

Editör: TE Bilişim