İnegöl Belediyesi tarafından yapılarak 2014 yılında hizmete açılan Alanyurt Botanik Park vatandaşların ilgi göstermemesi sonucunda harap hale geldi. Alkol ve uyuşturucu kullanıcılarının uğrak yeri haline gelen alanı İnegöl Belediyesi yeniden hayata döndürecek. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban tarafından yeniden hayat bulacak olan parkın şuan görünümü görenleri hayrete düşürüyor.

TAMAMEN YOK OLDU

İnegöl Belediyesi tarafından 2014 yılında Alanyurt vahşi çöp depolama sahasının yerine 3 milyon 310 bin TL bedelle yaptırılan doğal yaşam alanı, tamamen yok oldu. İnegöl Belediyesi'nin önemli projelerinden birisi olan Boğazköy Barajı manzaralı piknik ve yaşam alanı çöplük içerisinde. Açıldığı günlerde ilçe halkının gözde dinlenme ve piknik alanı olan eski çöplük alanında yaptırılan mesire alanı, şimdilerde alkol alınan mekan haline geldi. İlgisizlik nedeniyle kaderine terk edilen alanda halkın kullanımı için oluşturulan malzemeler kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kullanılamaz hale getirildi.  Atıl durumda bırakılan yaklaşık 92 dönümlük 26 futbol sahası büyüklüğünde olan mesire alanı, şuanda büyük boş bir alan olarak duruyor. Doğal yaşam alanı tamamen yok oldu. Burada içki içenlerin yanında koyunlar bile otlatılıyor.

YENİ DÖNEMDE PROJE HAZIRLANACAK

Kaderine terk edilen yerle alakalı İnegöl Belediyesi yeni dönemde proje hazırlayacak. Başkan Alper Taban’ın yeni dönemindeki projeleri arasında yer alan Boğazköy mesire alanı, yeniden yapılacak ve piknik alanı olarak oluşturulacak.

Editör: TE Bilişim