İnegöllü mobilyacıları sevindiren haber
Suudi Arabistan Limanlarında Türk Mallarına gümrüklerde yaşatılan sıkıntılar sonrası yetkililer devreye girdi. Limanlardan Türk Mallarının geçmeye başlanıldığı öğrenildi.
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayeti sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkiler sıkıntıya girmişti.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin Birleşmiş Milletlerde, Suudi yetkililerin ceza alması için yoğun mücadele veriyor. Türkiye’nin bu hareketine tepki veren Suudi yetkililer ise ihracatta Türk Mallarına sıkıntı çıkartmaya başlamıştı.
Suudi Arabistan’ın Türk Mallarına gümrüklerde yaşattığı sıkıntılar sonrası bu durumda İnegöllü Mobilyacılar da etkilenmişti.  İnegöllü mobilyacıların durumdan etkilenmesi sonrası geçtiğimiz hafta devreye giren İMOS Başkanı Okan Güler bakanlık nezdinde gerekli girişimleri başlatmıştı.
SIKINTILAR AZALMAYA BAŞLANDI
Öte yandan girişimler sonrası Suudi Arabistan limanlarından konteynerların çekilmeye başlandığı öğrenildi. Yetkililer ise süreci gözlemledikleri sıkıntıların tamamen giderilmesi için çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim