Şehit, Gazi, Yetim, Fakir Ayrımı Kalktı

Başkandan Cevap Geldi

İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim Kreşinde 2020-21 eğitim öğretim dönemi için kayıt yaptırmaya gidenler fiyat şoku yaşadı. Geçtiğimiz yıl 150 lira olan yarım günlük ücret 250 liraya çıkarılırken, bu yıl ilk kez uygulanan tam gün fiyatı ise 500 lira olarak belirlendi. Belediye Başkanı Alper Taban, “Fiyat artışlarına rağmen maliyetlerin altında hizmet veriyoruz” diyerek zammı savundu.

21-25 Eylül’de yeni kayıt almaya başlayan Beşinci Mevsim Kreşinde, şehit ve gazi aileleriyle, maddi durumu iyi olmayan ailelere, yetim veya öksüz çocuklara ve belediye bünyesinde çalışan personelin çocuklarına hizmet veriyor.

ŞOK YAŞADILAR

Yeni dönem için kayıt yaptırmaya giden öğrenci velileri geçtiğimiz yıl 150 lira olan fiyatın 250 liraya çıktığını öğrenince şok oldu. Fiyata yüzde 66 zam yapıldığını öğrenen öğrenci velileri, tepki gösterirken, maddi durumu iyi olmayan ailelere, yetim veya öksüz çocuklara hizmet veren bir kurumda bu denli fiyat artışının sebebini öğrenmek istediklerini belirttiler. Ayrıca bu yıl ilk kez uygulanan tam gün fiyatı ise 500 lira olarak belirlendi.

36-60 AY ARASI ÇOCUKLAR EĞİTİM GÖRECEK

Pandemi tedbirleriyle birlikte belirli kurallar çerçevesinde açılması planlanan kreşte daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 36 ile 60 ay arası çocuklar (3-5 yaş) eğitim alıyor.

BU RAKAMLAR MALİYETİ KURTARMIYOR

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Geçtiğimiz yıla kadar kreş yarım gün hizmet veriyordu. Artık tam günde hizmet vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl yarım gün için 150 lira ücret alınıyordu. Bu dönem için yarım güne 250 lira, tam güne ise 500 lira ücret alınıyor. Yaklaşık % 60’lık bir zam söz konusu. Piyasa koşullarına baktığınızda kreş hizmeti olarak diğer kurumların bu rakamın üzerinde bir artış yaptıklarını göreceksiniz. Ayrıca öncelikle ilk başvuruları alıyoruz. Şehit ve gazi aileleriyle, maddi durumu iyi olmayan ailelere, yetim veya öksüz çocuklara ve belediye bünyesinde çalışan personelin çocuklarının kayıtları yapılıyor. Başvuruların sayısını gördükten sonra, başka da kayıt yoksa, kontenjanı doldurmak için dışarıdan da kayıt alıyoruz. Şuan bu rakamlar maliyeti kurtarmıyor. Belediyenin ve vatandaşın ortak katkısıyla bu hizmeti yürütmeye çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim