üyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Merinos Fuar Alanı’nda organize edilen toplu kabul töreniyle’ kendisini tebrik etmek isteyen STK temsilcileri ile Bursalıları ağırladı. Başkan Aktaş’ı sahnede ilk kutlayan, lise yıllarından hocası Halil İbrahim Çetinkaya oldu. Bursa’yı vatan, devlet, millet ve bayrak sıkıntısı olmayan her belediye başkanı ve meclis üyesiyle birlikte yöneteceklerini, şehrin menfaatine olan her konuyu değerlendirmeye alacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çok çalışarak belirlediğimiz hedeflere ulaşacağız. Göreceksiniz, yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak” dedi.  

Merinos Fuar Alanı, tarihi ve renkli anlarından birini daha yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’nin davetiyle bir araya gelen yüzlerce Bursalı,31 Mart seçimleri sonucunda göreve seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı başarısı nedeniyle kutladı. Programın başlangıcında kürsüye çıkarak salonda bulunanlara hitap eden Baştan Aktaş’ı bu önemli gününde AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da yalnız bırakmadı. Protokol konuşmasının ardından sahneye çıkan davetliler, seçimle görevi alan Başkan Aktaş’a tebriklerini tek tek iletti. 

Ortak akılla kapsayıcı yönetim 
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, ‘Bursa için canla başla’ diyerek yola çıktıklarını hatırlattı. Allah’ın bir takdiri olarak Emir Sultan’dan Ulu Cami’ye, Muradiye’den Uludağ’a her karesi inançla yoğrulan bu kutsal şehre hizmet için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirildiğini, ardından halkın teveccühüyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Şehrimizin dokusunu bozmadan, yeni yatırımlarımızla Bursa'yı nasıl daha yaşanabilir hale getireceğimizin derdiyle gecemizi gündüzümüze katacağız. Bursa’yı sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilere kadar şehrin tüm dinamikleriyle birlikte yönetmek üzere yola çıktık. İnsana değer verip, ‘önce insan’ düsturuyla hizmet etmeyi öncelerken; kimseyi diğerinden üstün görmeyen ve ötekileştirmeyen anlayışla, elimizdeki kaynakları sonuna kadar kullanarak, hemşerilerimizin mutlu yarınlarını hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. 

İnsana yönelik yatırımlar 
Hedeflerinin gelecek nesillere ilham verecek eserler bırakmak olduğunu, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bursalılardan destek aldıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Seçim beyannamemizde verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Trafik, imar ve kentsel dönüşümdeki sıkıntıları ortadan kaldırmak, artık Yeşil Bursa’da yaşamak istiyoruz. Şehrin her köşesine nüfus etmeye çalışacağız. Turizmi özellikle geliştireceğiz. Üniversite sayımızın artması yönünde düşüncelerimiz var. Eğitim, sağlık daha bir sürü yatırımlarımız olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söz verdik, önce insan düsturuyla hareket edeceğiz. Tek başıma değilim. Birbirinden değerli belediye başkanı arkadaşlarım var. Bursa’nın menfaatine olan her konuyu herkesle konuşabiliriz. Yeter ki vatan, devlet, millet ve bayrak ile problemi olmasın. Her kesimle el ele, kol kola yürümeye hazırız. Bu manada hem desteğinizi hem de dualarınızı bekliyorum. Bursa’mızın yenilenmeye ihtiyacı var. İnanın yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak. Sizin bu coşkunuz ile heyecanınız, yeni dönemin güzel olacağının müjdecisi” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim