İnegöl Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Proje, Ar-Ge ve Kariyer Günleri Festivali kapsamında Prof. Dr. Bensu Karahalil’in katılımıyla “Kariyer ve Gençlik İlişkisi” konulu söyleşi düzenlendi. Festivalin konser programı da Tunceli’den gelen şehit haberleri sonrası iptal edildi.

İnegöl Belediyesi’nin vatandaşların bilimsel çalışmalarının desteklenmesi, araştırma ve geliştirme süreçlerine katkı sunulabilmesi, kariyer hedefleri doğrultusunda rehberlik edilmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği 1. Proje, Ar-Ge ve Kariyer Günleri Festivali sürüyor. 4 günlük festivalin üçüncü gününde de farklı yarışmalar ve eğitimler düzenlendi. “Geleceğe Sobe” sloganıyla düzenlenen festivalin üçüncü gününde sahne etkinlikleri Prof. Dr. Bensu Karahalil’in konuşmacı olarak katıldığı “Kariyer ve Gençlik İlişkisi” konulu söyleşiyle başladı.

BİR HEDEFİNİZ OLMALI

Alandaki katılımcıların sorularının yanıtlanması ve Prof. Dr. Bensu Karahalil’in eğitim üzerine tecrübelerini paylaşmasıyla devam eden söyleşide, Karahalil gençlere tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Bensu Karahalil, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Gençler önce ne istediklerine, ne yapmak, ne olmak istediklerine karar vermeliler. Bir şeye karar verdikten sonra planlayacaksınız, bir hedefiniz olacak ve daha sonra bu hedefe ulaşmak için ne yapmanız gerekiyor onu belirlemelisiniz.”

 “Dersi derste dinleyeceğiz. Hedefimizi belirleyeceğiz. Planlı ve hedefli olmak bir takım şeyleri erken elde etmeyi sağlıyor. Bunlar sayesinde erken yaşta profesör oldum. Belirlediğiniz hedefin gerekliliği neyse onu yerine getireceksiniz.”

SINAV GÜNÜ RUTİNİNİZİN DIŞINA ÇIKMAYIN

“YKS sınavında bir nokta var ki birçok gencin bir yılını kaybetmesine sebep olmuştur. Cevap anahtarını kaydırmak… Bir kere çok sakin olacaksınız. Rutininizi bozmayacaksınız. Rutinde yapmadığınız bir şeyi bir gün öncesinde ve sınav günü yapmayın. Kendinize empoze edin, çok dikkatli olacağım, hepsini yetiştirebilirim, yapabildiğim kadarını cevaplandıracağım diyeceksiniz. Rutinin dışına çıkmayın. Okunmuş pirinçler, çikolatalar, şekerler bize de söylüyordular. Rutinin dışına çıkmayın. Çözdüğünüz soruları cevap kağıdına direk geçirin. Bizim zamanımızda sınavlar 08.30’da oluyordu. Geç kalacağız korkusuyla uyuyamazdık. Artık 10.00’da olduğu için böyle bir sorununuz da yok. Artık çalışacağınız kadar çalıştınız. Son 1 hafta bir şey yapmanın bir anlamı yok. Kafa karıştırmayın. Son derece rahat şekilde bu haftanızı geçirin.”

Söyleşi sonrası programı takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa da sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Kocaağa, “Hocamıza bize sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hocamızı tekrar İnegöl’de ailelerimize ve öğrencilerimize yönelik düzenleyeceğimiz bir söyleşiye davet edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Bensu Karahalil’e plaket takdim edildi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KURAN-I KERİM OKUNDU

Önceden yapılan planlamaya göre söyleşi sonrası konserle devam edecek olan festival, önceki gün Tunceli’den gelen şehit haberleri nedeniyle farklı bir formatta devam etti. 2 askerimizin şehit olması nedeniyle iptal edilen konser yerine, program Kuran-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve mevlit ile devam etti.

Editör: TE Bilişim