SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA YAPILAN OYUNCAKLAR ÇAYYAKA KÖYÜ OKULU ÇOCUKLARINA HEDİYE OLDU
Geçtiğimiz Haziran ayından gerçekleştirilen, MÜSİAD İnegöl Şubesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katkı verdiği bir çalışma gerçekleştirdi. Kurumlar arasında yapılan protokol kapsamında MÜSİAD öncülüğünde mobilya sanayisinde kullanılmayan kumaş, sünger, ahşap gibi atıklar toplanarak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine teslim edildi. Burada Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri tasarım ve yaratıcılık yeteneklerini geliştirerek dolgu ve ahşap oyuncaklar üretildi. Kullanılmayan atıklardan ahşap ve dolgu oyuncaklar yapan öğrencilerin çalışmaları arasında ödüllü oyuncak yarışması da düzenlenirken, yarışmada birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye ise 250 TL olmak üzere 2 kategoride 6 öğrenciye toplamda 3 bin TL’lik ödül takdim edildi. Bu oyuncuklar daha sonra düzenlenen tören ile İnegöl Kent Müzesinde izlenime sunulmuştu. Serginin bitimi ile birlikte, MÜSİAD İnegöl Şubesinin başvurusu, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararı ile belirlenen Çayyaka Köyü İlkokulunda okuyan toplam 23 öğrenciye geçtiğimiz gün teslim edildi.
Mini bir tören ile gerçekleştirilen programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü ve Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Zengin, MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Doğlar Dağ, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Serap Alicik, Ülkü Kocaoğlu, Elif Macit, MÜSİAD İnegöl Müdürü Emin Süküt,Köy Muhtarı Sami Çakmak, Çayyaka Köyü İlkokulu Müdürü ve Öğretmenleri ile Köy sakinleri hazır bulundular…
Hediyelerin dağıtımı öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Zengin, Ülkemizin güzide kuruluşu MÜSİAD’a bu anlamlı çalışma için teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.
MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel’de Haziran ayında başlayan Sıfır atık projesi kapsamında, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Mobilya geri dönüşümlerinden yapılan oyuncakları ile öğrenciler için farklı hediyelerinden oluşan paketleri teslim etmek için bugün buradayız. Döngel, Yapmış olduğumuz çalışmanın karşılığını çocuklarımızın gözlerinde ki mutluluğu gördükçe ne kadar anlamlı değerli olduğunu bir kez görmüş olduk. Bu çalışmada bizimle birlikte olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu İdareci ve öğrencilerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencileri hediyelere takdim edildi.

Editör: TE Bilişim